Od deset karlovačkih tekvondaša petoro ih se okitilo medaljama

U Splitu je održan dalmacija kup, prvi kriterijski turnir za kadete u taekwondou, na kojem 500 natjecatelja iz 60 klubova. Iz TKD Karlovac nastupilo je deset natjecatelja od kojih se petero popelo na postolje. Najuspješniji je bio Nikola Brnardić (-33 kg) koji je stigao do finala i osvojio srebrnu medalju. Ostali medaljaši stigli su do polufinala i do brončanih medalja: Hrvoje Grčić (-45 kg), Josip Vuljanić (+65 kg) i Sara Mišljenović (-4 4kg).

Za pohvaliti je Brnardića s obzirom da u svojoj prvoj kadetskoj je godini već kuca na vrata reprezentacije. Mišljenović je izbacila prošlogodišnju prvakinju države pa zapela u polufinalu govori koliko je bila konkurencija, da su svi koji su došli na postolje još uvijek u mogućnosti izboriti najviše bodova i ući u reprezentaciju, te izboriti odlazak na Europsko prvenstvo – kaže trener Petra Lukežić.

Nova članica TKD Karlovac Ela Znaor (-47 kg) je u tijesnoj polufinalnoj borbi poražena od pobjednice turnira. Još su nastupali: Leo Conjar (-37 kg),Goran Bunčić (-45 kg), Tomislav Sabljak (-53 kg) i Veronika Biličić (-47 kg).

Dugorešanin Tin Katić osvojio zlato u Splitu Mladi dugoreški tekvondaš Tin Katić osvojio je na Dalmacija kupu u Splitu zlatno odličje u kadetskoj kategoriji do 57 kg. Ovim je rezultatom osvojio i prve bodove koji omogućavaju ulazak u kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Od dugoreških natjecatelja nastupili su još Roko Blašković, Ronald Quitelen, Lucija Polović i Matija Brcković ali nisu uspjeli u borbi za odličja.

Trening za Tehničku reprezentaciju Hrvatske U dvorani Doma sportova je održan drugi u nizu treninga kandidata za Tehničku reprezentaciju Hrvatske na kojem su sudjelovali članovi TKD Karlovac: Marta Šavor Radičević, Matea Beršinić, Zdravko Ferenčina i Marko Strusa. Valja napomenuti da je to trening za odabir natjecatelja koji će predstavljati Hrvatsku na Europskom tehničkom prvenstvu u lipnju ove godine u Beogradu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest