HDZ opet tolerira Facebook ispade svog dužnosnika – Škrtić pak poručio da j… mater i ustašama i partizanima

Branko Škrtić

Branko Škrtić, predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a u gradskoj četvrti Zvijezda, proteklih je dana svojom Facebook opservacijom o zločinačkoj NDH kao “dobro uređenoj državi s razrađenim sustavom” ponovno izazvao pozornost i zgražanje medija, kao i tvrdnjom da “NDH ima jednu manu, a to je da je propala”.

Jučer je svoja promišljanja prisnažio s fotografijom iz mladih dana, na kojoj u veselom raspoloženju fašističkim pozdravom “mjeri visinu kukuruza”.

Mandić osuđuje, ali tolerira

Vijest o najnovijoj Škrtićevoj Facebook eskapadi stigla je i do predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Damira Mandića koji je, kad smo ga jutros zatražili komentar, rekao “da ne može komentirati izjave koje je netko izjavio u svoje osobno ime na svojim osobnim profilima”. Kaže, stoga preciznija tumačenja može dati sam gospodin Škrtić.

– U ime gradske organizacije HDZ-a odbacujem svaki oblik govora mržnje i veličanja bilo kojeg totalitarnog režima. Hrvatska je demokratska država u kojoj je zajamčena sloboda govora, ipak svaki stav ili izjava koja nekritički i površno na bilo koji način podržava isključivost po bilo kojoj osnovi, nacionalnoj, vjerskoj ili političkoj nije dobrodošla u HDZ-u, rekao je pak Mandić.

Zanimljivo, Mandić niti ovog puta se nije očitovao hoće li Škrtić snositi bilo kakve stranačke sankcije zbog svojih FB postova koje su mnogi shvatili kao veličanje fašističkog režima, osim, valjda, autora samog!?

Škrtić kaže, krivo su me shvatili

Što je u svojem postu pak mislio reći, objasnio nam je sam Škrtić koji je opet “pilu okrenuo naopako”,  pa za ono što se može protumačiti kao opasni govor mržnje tvrdi da ga, izgleda, nitko nije shvatio. Naime, kaže kako je on  “NDH zapravo ismijao, te njezinu ideologiju, kao i ideologiju komunizma nazvao – gubitničkom”. Stoga, dodaje, nije mu jasno kako su novinari i svi drugi krivo protumačili njegov “filozofski post” koji po njemu ima sasvim drugačije značenje.

– U 17 “ustaških načela”, 10 su slična onima u Svetom pismu. Međutim, učinak te ideologije je poznat – klanje i ubijanje. Ja sam antifašist i antikomunist i stoga duboko u srcu i duši j… mater i ustašama i partizanima, ustvrdio je Škrtić.

S Mandićem “u kohabitaciji”

Na naš upit kako je onda njegova fotografija iz mladih dana s fašističkim pozdravom nakon spornog posta završila na “zidu” njegova Facebook profila, Škrtić kaže da je i to provokacija, te da da može reći da je to bilo “daj 5” prijatelju koji ga je fotografirao.

– Ograđujem se od bilo kakvog oblika fašizma, ali ne deklarativno, nego djelatno, kaže Škrtić. Dodaje kako mu je ipak drago da smo malo “prestrašili” predsjednika GO Damira Mandića s kojim je, kaže, “u kohabitaciji”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest