Bokulić na prozivanje da je sukobu interesa: Endemski sam primjer željezničara koji se uhvatio posla za nula kuna!

– Isplatili smo plaće za prosinac i siječanj, isplatit ćemo i za veljaču, donijeli novi pravilnik o sistematizaciji, drugačije koeficijente, otvorili smo kolektivno pregovaranje, potpisali ugovor s Gradom, uredili prostor, nabavili novu informatičku opremu, radi se, a sve kako ne bismo na rashodovnoj strani imali 44.000, a prihodovnoj 38.000 kuna. Siguran sam da bi svaka uprava, pa makar i bila sposobnija od mene, jer tko sam ja, zasigurno napravila isto. Samo dijalogom se sve može riješiti i pozivam zaposlenike na ljudski i fer dijalog.

Ništa ne tražim, samo se hvalim

Poručio je to predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić, ujedno i predsjednik Uprave Radio Ogulina, odgovarajući na vijećničko pitanje Đurđe Ivković Macut o tom stanju u tom Radiju.

Zanimalo ju je kako je prijenos sjednica Županijske skupštine na Radio Ogulinu uslijedio baš nakon imenovanja nove Uprave, te zašto je Grad Ogulin, iako većinski vlasnik, zauzeo maćehinski sav prema svom Radiju.

– Radio Ogulin bio je primjer lokalnog radija koji sam isplaćuje dobit, plaće, kvalitetnim programom i požrtvovnošću radnika na natječajima dobiva sredstva. Uspio je bez gubitaka raditi i u krizi, a Grad im je 2013. otkazao ugovor pa je izostalo oko 175.000 kuna. Sad kad je složena nova Uprava po političkom ključu, rješenje za financiranje nađeno je preko sjednica Županijske skupštine. Nije sporno da Županija plaća prijenos, ali treba to omogućiti i drugima u županiji, rekla je Ivković Macut, pitajući je li sukob interesa što je ponudu za prijenos sjednica popisao upravo Bokulić.

Radi “za badava”

On joj je, odgovarajući, zahvalio od srca na postavljenom pitanju jer mu je to prilika da odgovori, a odgovor čuju i slušatelji Radio Ogulina, koji to, po njegovim riječima, nisu do sad mogli čuti. Kazao je da doživljava pritiske, no da ga to neće spriječiti u obavljanju posla kojeg se, kao i još dva člana Uprave, prihvatio badava.

– Endemski sam primjer željezničara koji se uhvatio posla za nula kuna, zaključio je Bokulić, dodavši da je razlog tomu ponajprije što dvije godine Gradsko vijeće nije prihvatilo izvješće o poslovanju Radio Ogulina, te što je lani Radio poslovanje zaključio s minusom od 270.000 kuna.

Govoreći o Radio Ogulinu, župan Ivan Vučić rekao je da Županija s njim nije potpisala nikakav ugovor o poslovnoj suradnji, te da na prijenos sjednica pozovu Radio Ogulin i Radio Slunj, jer se tamo Radio Karlovac slabije čuje, kada procijene da su točke dnevnog reda od posebne važnosti “a sve u okviru proračunskih sredstava koje je odobrila Županijska skupština”.

Vučićev gaf

– Očekivao sam da ćete možda pitati zašto je ugašeno dopisništvo HRT-a u Karlovcu. Blizu 50 milijuna kuna HRT ubere od pretplate u Karlovačkoj županiji, a ostao je jedan djelatnik. Koliko on može pokriti? Da li će danas ovo biti na regionalnom dnevniku? Da li će hrvatska javnost biti informirana o radu ove Skupštine na javnom mediju? To je pitanje, pisao sam ravnatelju, razgovarao, iako to nije problem samo u našoj županiji, nego i šire, nizao je župan, ne primjetivši, sve dok mu kolegica s HTV-a nije na to skrenula pozornost,da govori i u mikrofon HRT-a i ispred njihove kamere.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest