Zeleno srce Hrvatske trebalo bi produžiti turističku sezonu na cijelu godinu – udružili se Karlovac, Ozalj i Ribnik

Zeleno srce Hrvatske jedna je od 22 PPS destinacije u zemlji, u kojima je 112 gradova i općina, okupljenih u lani započetom pilot projektu Hrvatska 365, kojim se želi produžiti turistička sezona na cijelu godinu, odnosno, povećati broj turista u post i pred sezoni.

– Htjeli smo program kojim ćemo se aktivno boriti sa sezonalnošću. Ključno pravilo je bilo da destinacije pred i post sezone imaju otvoreno bar 50 posto smještajnih objekata, te dostupne uslužne djelatnosti i manifestacije koje ne ovise o vremenskim prilikama. Uvjet je bio da destinacije imaju bar 200 hotelskih kreveta, a Karlovac to nema, i da nije bilo Ribnika, ne bi se mogao kvalificirati, rekao je Ižaković.

Ova će destinacija, koju čine Karlovac, Ozalj i Ribnik, gostima nuditi kulturni turizam, vino i gastronomiju, aktivni odmor, posebice cikloturizam, te zdravstveni turizam i poslovna putovanja.

– U kratkom smo vremenu napravili jako puno; prvi put funkcionira zajedno privatni i društveni segment. Ako cijela Hrvatska to radi u 22 destinacije, onda smo na dobrom putu, ocijenio je Ivan Srakovčić, vlasnik Hotela Korana i Srca prirode Srakovčić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest