“Očevi i djeca” – Sedam prvotimaca OK Karlovca zbog neizdrživog uplitanja uprave napustilo klub

Slijedilo je, tvrde Marko Ličina i njegovi suigrači, nekoliko sukoba zbog nepoštivanja mlađih igrača prema starijima, a nakon većeg incidenta nakon utakmice u Nedelišću, dio igrača najavljuje odlazak, no ostaju na molbe uprave i trenera, prvenstveno zbog poštovanja prema treneru Zecu. Dogovoreno je da će trener imati ovlasti da sankcionira igrače zbog ponašanja, a prvi incident događa se na utakmici protiv Siska, na kojoj mladi Bruno Gojak, tvrdi se u priopćenju, zbog nezadovoljstva što nije u prvoj postavi tijekom cijele utakmice govori kako će napustiti klub te omalovažava suigrače.

“Prvi kažnjeni igrač izbacivanjem s treninga bio je Filip Jakšić i tu nastaju problemi. Filip Jakšić ne dolazi na treninge niti to javlja treneru čime je povrijedio klupska pravila koja su jasno definirana na početku sezone, a Bruno Gojak i Dino Jakšić ga potržavaju u potpunosti bojkotirajući trening i nepoštivajući osnovna pravila ponašanja na treninzima, uz sve to Dino Jakšić izjavljuje kako predsjednik kluba Ivica Jakšić podržava obojicu i opravdava njihovo ponašanje. Nastavak nepoštivanja klupskih pravila demonstriraju Bruno Gojak, Karlo Gojak, Karlo Knežević i Luka Knežević kašnjenjem na utakmicu protiv MOK Rijeka bez prethodnog najavljivanja kašnjenja”.

Nakon toga dolazi do ostavke trenera Zeca, a velik broj igrača kojima je stalo do ozbiljnog rada podržava ga i također napušta klub.

– Mi bismo bili najsretniji da se danas pojavimo na treningu, ali situacija je zaista postala neizdrživa – ističe donedavni kapetan Marko Ličina i nastavlja – Uz ovaj klub smo od djetinjstva, volimo odbojku i volimo ovaj klub, ali pod ovakvim uvjetima više se nije moglo raditi.

Trener Goran Zec zamolio nas je da pričekamo večerašnji sastanak s upravom, prije kojeg ne bi želio davati izjave za javnost.

Svakako, vjerujemo da će i druga strana imati što za reći. No, nema nikakve sumnje, kada jedan klub napuste trener i čak osam igrača, i to igrača koji su uz taj klub od malih nogu, da je situacija postala apsolutno neizdrživa, a kada znamo da je prije manje od godinu dana kadetska ekipa OK Karlovca upravo pod vodstvom Gorana Zeca, i s braćom Gojak i Filipom Jakšićem postala prvak Hrvatske, a spomenuti trojac ušao u reprezentaciju, teško se oteti dojmu da su nesuglasice počele od pretjeranih ambicija – roditelja i članova uprave ili samih igrača, ostavit ćemo za neki drugi put. Osam igrača klub ne napušta iz čistog hira, to mora svima biti jasno. Velika je šteta i iznimno žalosno, što su i na drugoj strani zaista istinski talentirani igrači, ali i dugogodišnji karlovački odbojkaši i odbojkaški djelatnici. Je li kasno za pružanje ruke i pokušaj da se zajednički krene dalje? Možda. Možda i ne. No, prvi korak sigurno bi trebala napraviti uprava, možda već na večerašnjem sastanku. Jer, i površnim poznavateljima odbojke jasno je da je hit od mladih karlovačkih odbojkaša napravio upravo Goran Zec i ne poričući njihovu kvalitetu, dozvoliti praktički još dječacima (svi su juniorskog uzrasta, iako su već u seniorskoj postavi) da ne poštuju autoritet trenera pogubno je u svakom pogledu. Pretjerane ambicije, bilo roditeljske bilo osobne, uništile su desetine, ako ne i stotine, mladih talentiranih sportaša, a kvalitetan trener koji će ih znati pravilno usmjeriti i “potkresati” trebao bi biti najveće bogatstvo jednog kluba. Je li došlo do pogrešnog gledanja na ovogodišnje rezultate, isto je vrlo zanimljivo pitanje, jer neobičan sustav prvoligaškog natjecanja uzrokovao je niz poraza mladih Karlovčana ove godine – no, riječ je o klubu koji je osmi u državi, s velikim brojem juniora, još uvijek i pokojim kadetom u sastavu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest