MHE u Brodarcima, tvrde u gradskoj upravi, zaštitit će Karlovac od poplava – uskoro lokacijska dozvola

Mala hidroelektrana u Brodarcima u budućnosti će zaštititi Karlovac i okolicu od velikih voda. Ovo je, naime, zaključak jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Damira Jelića i njegovog zamjenika Dubravka Delića vezan za postupak ishođenja lokacijske dozvole za MHE Brodarci koja je u sklopu VES (vodno – energetske stepenice) Brodarci.

Kako kažu u gradskoj upravi, u razgovoru su sudjelovali i pročelnica Upravnog odjela za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja Marina Jarnjević, te predstavnik investitora, tvrtke Tekonet iz Zagreba Robert Jurčević. Ista tvrtka, podsjetimo, već gradi malu hidroelektranu kod Ozlja.

– Na sastanku je utvrđeno da će gradnja MHE Brodarci znatno smanjiti dotok vode u Karlovac. Do ishođenja lokacijske dozvole preostalo je još pribaviti jedan dokument od strane nadležnih institucija, te bi se nakon dobivene lokacijske dozvole moglo konkretno ući u promptno rješavanje ovog pitanja u smislu izrade glavnog projekta, dobivanja građevinske dozvole i izgradnje same MHE Brodarci, kažu u gradskoj upravi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest