Inkasator potpisao ugovore s 52 karlovačka obrtnika – i u 2015. očekuju rast ugovorenih poslova

Karlovačka gradska tvrtka Inkasator danas je potpisala ugovore s 52 obrtnika i mala poduzetnika koji će u ovoj godini raditi na zajedničkom održavanju prostorija i uređenja u višestambenim zgradama kojima Inkasator upravlja.

Ovo je, rekao je direktor Nikola Rogoz, treća godina zaredom kojom se putem javnog natječaja zapošljavaju obrtnici putem ugovora. U 2014. godini vrijednost izvedenih radova povećana je za gotovo 26 posto u odnosu na godinu prije, odnosno izvedeno je radova za skoro 15 milijuna kuna.

– Ugovaranjem radova, edukacijom stanovništva i korištenjem poticajnih sredstava, ulaganja u višestambene zgrade se povećavaju, a time i mogućnost angažiranja obrta, kažu u Inkasatoru.

– Kvaliteta, dobra komunikacija sa suvlasnicima i stanarima dovode do toga da se osigura što posla vama, a nama kao upraviteljima, rekao je Rogoz dodavši da su pripremljena 22 projekta prema Fondu za energetsku učinkovitost. Jedan je potpisan, 11 ih je u obradi dok se za ostale čekaju rezultati.

Nekima zgradama otkazali ugovore

Zanimljivo, Rogoz je spomenuo da je s nekim zgradama Inkasator raskinuo ugovore o upravljanju jer su u njima bili loši međuljudski odnosa, te se suvlasnici nisu mogli dogovoriti niti o plaćanju pričuve, a kamoli o nekakvim investicijama. Rogoz kaže da su s takvima samo gubili vrijeme, maknuli ih iz portfelja upravljanja, ali su u međuvremenu dobili druge.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest