Tribina ORaH-a u Ozlju: Svaki kilovat energije iz obnovljivih izvora je dobrodošao, ali…

– Svaki kilovat energije proizveden iz obnovljivih izvora energije je dobrodošao, ali treba, gdje god je to moguće, poticati i dati prioritet onim obnovljivim izvorima energije koji minimalno utječu na naš okoliš, kao što je solarna energija, rekao je potpredsjednik ORaH-a i zastupnik u EU parlamentu, prof.dr.sc. Davor Škrlec na jučerašnjoj tribini ORaH-a održanoj u Ozlju.

Škrlec je istakao da se ORaH protivi trenutnoj politici u Hrvatskoj koja troškove energetske tranzicije prebacuje na teret građana, dok industrije bivaju oslobođene tog troška. Naime, kažu u ORaH-u, Hrvatska se obavezala na povećanje energije proizašle iz obnovljivih izvora na 20 posto do 2020., što znači da se treba ubrzano krenuti u  taj proces u koji se aktivno moraju uključiti i građani. Ruralna područja, općine i gradovi Karlovačke županije su bogati obnovljivim izvorima energije koji mogu poslužiti za provođenje projekata energetske samodostatnosti.

– Kroz korištenje domaćeg znanja i radne snage te vlastitih inovacija u tom području, dobit ćemo jeftiniju energiju i uz to, smanjit će se nezaposlenost i štetan utjecaj na okoliš, rekao je Škrlec.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest