Uskršnji dar mališana zbunio Jelića – dobio pravog zeca, pitao kamo će s njim, a klinci ga savjetovali: Nosi ga kući!

– Ovo je ozbiljno iznenađenje! Što ćemo mi sad sa zecom?, upitao je danas gradonačelnik Damir Jelić, nakon što je otvorio uskršnji dar koji su mu donijeli mališani iz dječjih vrtića Gaza i Banija. U kutiji je dobio zeca, pravog, živog, umiljatog, Didija, pa još zajedno s mrkvom.

– Nosi ga kući!, savjetovao mu je jedan od mališana, no hoće li ga poslušati gradonačelnik ili će to učiniti njegova zamjenica Marina Kolaković – čiji je resor poljoprivreda, pa onda valjda i zeko tu spada – ostala je nepoznanica.

Mališani dječjih vrtića, najstarijih grupa, koji će na jesen biti prvašići, u Gradsku su upravu došli čestitati uskršnje blagdane, darujući, osim zeca, i pisanice i čestitke koje su sami, uz pomoć teta, naravno, izradili. Zauzvrat su od gradonačelnika i zamjenice dobili zečeve i pisanice – na radost djece – čokoladne.

Zasluženo, jer djeca su se, baš kako je gradonačelnik to tražio, pristojno predstavila, kazala koliko imaju godina, gdje stanuju – neki doduše, to nisu željeli učiniti, neki otkrili samo da su iz Karlovca, a ulicu preskočili – te, uglas, odrecitirali stihove i otpjevali pjesme koje su pripremili.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest