Požari na otvorenom gorjeli po cijeloj Županiji – nesavjesni građani pale, vatrogasci sprječavaju štetu

(foto ilustracija)

Požari na otvorenom, ali i onaj piljevine u silosu u ogulinskom naselju Žegar obilježili su protekli vikend. Piljevina u silosu planula je noćas, a požar su sanirali vatrogasci iz JVP Ogulin.

Između ostalih, nemilice su biljni otpad spaljivali i oni nesavjesni, dok su vatrogasci na sve strane pokušavali sanirati štetu ili spriječiti da ne bude veća. Pripadnici JVP Karlovac tako su gasili požar otvorenog prostora na području Utinje, dok je istovremeno gorjelo i nekoliko požara otvorenog prostora koje su gasili članovi lokalnih DVD-ova.

U Gnojnicama je intervenirao DVD Cetingrad, u Plaškom DVD Plaški, u Drežnik Gradu DVD Drežnik Grad, a dva požara na području Barilovića gasili su DVD Belajske Poljice i DVD Barilović.

S obzirom na početak poljoprivrednih radova u Centru 112 još jednom upozoravaju građanstvo da je zabranjeno spaljivanje biljnog otpada nedjeljom i da je na području cijele Karlovačke županije propisan način spaljivanja uz obvezu javljanja najbližoj vatrogasnoj postrojbi.

Najavljena spaljivanja biljnog otpada na našem području kontroliralo je nekoliko DVD-a: na području Vojnovca DVD Josipdol, u Gradišću DVD Draganići te u Ferencima DVD Vrhovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest