Iskreni “krik” mladih rockera iz Makarske, fotke, slike i kratka priča na pretposljednjoj KAbini

U Karlovcu, a vjerojatno i šire, malo se zna o rock sceni Makarske. Ovaj prekrasni gradić koji je u glazbenom smislu nažalost u široj javnosti poznat kao morska “cajkaška metropola” itekako ima svoju scenu mladih, a bend Spiridon najistaknutiji je izdanak iste. Ako vam se čini da ste za njih negdje čuli, možda je i to povezano s ovom pričom, jer jedan od prvih nastupa u karijeri u kultnom makarskom klubu Rockatansky, koji nudi program sličan upravo KAbini, prekinula je policija zbog “buke”, ignorirajući ušima nadležnih valjda ugodnu puno veću buku koju stvaraju cajkaški klubovi.

Spiridon je iskren bend, čvrst u tekstu i poruci, čvrst i glazbeno (uz tek tu i tamo poneku malu neuigranost), a još uvijek se smatraju bendom iz Makarske, iako su svi članovi trenutačno u Zagrebu na studiju. Tu su stigli do pobjede na Demo HR festivalu, ali i prvog albuma “Krik”. Njihova svirka i jest krik mladih i urbanih u godinama u kojima je i biti mlad i biti urban puno manje lijepo nego što bi trebalo biti. Recimo i da bend čine basist i vokal Martin Brbić, bubnjar Dario Dodig te gitarist Zvonimir Sokol.

Posjetiteljima pretposljednje KAbine u petoj sezoni predstavila se i Lana Skindread i to dvostruko. Na zidovima je izloženo desetak njenih fotografija (planirana je veća izložba, no zbog tehničkih problema to je otpalo), a tijekom svirke stvarala je novo likovno djelo. Zanimljivo i prikladno KAbini. Fotografijama će se, dogovoreno je upravo tijekom večeri, predstaviti i na proljetnoj KAbini na promenadi. Bila je tu i “Priča za ponijeti”, a ovog puta ljubitelji kratkih priča dobili su zaista vrijedan poklon – priču odličnog mladog karlovačkog pisca Zorana Janjanina “Kurve”.

Sljedećeg ponedjeljka na rasporedu je posljednja (redovna) KAbina u ovoj sezoni. Zasvirat će koprivnički bend Lolita, likovnim djelom, ali i svojim handmade radovima predstavit će se Manja Novogradec, a publiku čekaju i književni darovi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest