Centar za gospodarenje otpadom u okolici Karlovca u svibnju aplicira za sredstva EU – Karlovačku županiju neće ništa koštati

Babina gora

Nakon što bude izrađena feasibility studija, projekt Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj gori bit će apliciran za sredstva Europske unije.

Projekt vrijedan čak 200 milijuna kuna bit će 90 posto financiran iz sredstava strukturnih fondova Europske unije i praktički je već osiguran, dok će ostatak namaknuti Fond za zaštitu i okoliša i energetsku učinkovitost tako da Karlovačku županiju Centar nadalje neće ništa stajati.

Ovo je za zadnjeg posjeta Karlovcu potvrdio i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović rekavši da će projekt Centra u okolici Karlovca biti spreman za aplikaciju za novac EU u svibnju ili lipnju.

– Karlovačka županija je nositelj projekta Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj gori, dok Ministarstvo čeka da se Županija još intenzivnije uključi i poveća dinamiku. Novac je osiguran, dok se od Županije kao nositelja očekuje da se drži termičkog plana koji je definiran od Ministarstva i Fonda i vjerujem da će se držati, rekao je Zmajlović.

Rokovi su, kaže, “na knap”, ali siguran je da će se provedba projekta ubrzati, te da će biti otvoren 2018. godine.

Podsjetimo, do 2018. još može funkcionirati deponij na Ilovcu koji će tada biti zatvoren.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest