Slunjani nezadovoljni registarskom oznakom “SU” – u anketi mogu dati svoj prijedlog, ali baš nemaju puno prostora u izboru slova

Slunj

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova najavilo da će i manji gradovi imati registarske pločice sa svojim oznakama, Slunjanima se baš ne sviđa prijedlog da dobiju oznaku SU.

Podsjetimo, uz Karlovac i Ogulin registarske pločice dobit će i preostala tri grada u Karlovačkoj županiji, Slunj, Duga Resa i Ozalj dok su prijedlozi MUP-a za te gradove oznake SU, DR i OZ.

Dio Slunjana, kad su čuli da zbog veće Slatine ne mogu dobiti oznaku “SL” malo je negodovalo jer smatraju da oznaka “SU” ne određuje dobro njihov gradić, pa je slunjska gradska uprava zatražila i prijedloge od građana putem ankete na svojoj web stranici.

– Prijedlog MUP-a je utvrđen temeljem analize mogućih registarskih oznaka za sve gradove u RH. Oznaka mora sadržavati maksimalno 2 slova. Dakle, “SNJ” nije prihvatljivo, oznaka “SL” je već zauzeta (Grad Slatina) a oznaka “SN” predviđena je za Grad Svetu Nedelju, navodi se u obrazloženju ankete.

Anketno pitanje je žele li Slunjani oznaku Grada Slunja na registarskim pločicama, te jesu li suglasni s prijedlogom MUP-a da registarska oznaka bude “SU”. Ako nisu, Slunjani mogu dati svoj prijedlog ali tek do petka u ponoć jer do utorka rezultati ankete već moraju biti u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Hoće li se Slunjani složiti s oznakom “SU” ili dati neki drugi prijedlog treba tek vidjeti, ali s obzirom na tek pet slova u imenu teško da postoji neka druga prihvatljiva kombinacija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest