Baniji Pandas dva ekipna naslova i najbolji pojedinac taekwondo turnira u Zaprešiću

Taekwondo turnir Zaprešić Open održan je uz nastup 450 natjecatelja iz 65 klubova iz Hrvatske, te zemalja iz okruženja. Zaprešićki je turnir ujedno bio i kriterijski turnir za reprezentaciju, skupljanje bodova za odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Dvanaest članova TKD Banija Pandas iskoristilo je dobivenu šansu. Oni su u ekipnom plasmanu kod mlađih kadetkinja osvojili 3. mjesto a kod starijih kadetkinja 2. mjesto. Za najbolju mlađu kadetkinju proglašena je Karlovčanka Gabrijela Fehervari. Do novih bodova za juniorsku reprezentaciju došle su osvojenom srebrnom medaljom Iva Požega (+62 kg) i brončanom Tena Kunović (-59 kg). U kadetskim uzrastima zlatne medalje su osvojili: Gabrijela Fehervari (-30 kg), Leona Grubiša (-27 kg) i Mona Petrić (-37 kg). Srebrnu medaljeu osvojila je  Lucija Hrebac (-37 kg), a 3. mjesto i brončanu medalju osvojio je Petar Fičko (-33 kg). U borbama za medalje poraženi su: Aleksandra Macut, Niko Kunović, Filip Mikan, Adriano Qeta i Mia Šnajder.

Dugorešani Brcković i Katić ispali već u 1. kolu Šestoro dugoreških tekwondoista sudjelovalo je na turniru Zaprešiću. Matija Brcković je poražen već u 1. kolu, a u prvom je kolu turnir napustio i Leo Katić koji je nastupio u seniorskoj konkurenciji. Dugorešani su bili uspješniji u kadetskoj konkurenciji tako što su prva mjesta u svojim konkurencijama osvojili Lucija Polović i Marin Vratarić, drugo Roko Blašković i treće Mateja Kasunić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest