Tvornica za preradu ribe korak bliže realizaciji – IGH ocijenio da za RibarKA-u nema ograničenja, čekaju se studije i natječaj

– IGH je završio ključnu fazu u pripremi projekta, u izvješću naveo da nema ograničenja i da je realizacija moguća obzirom na prostorno –  plansku dokumentaciju, imovinsko – pravne odnose, te ostale dokumente potrebne za gradnju tvornice. Nadamo se da su na redu studije isplativosti i izvedivosti, te prijava na natječaj, kazao je za KAportal direktor Razvojne agencije Karla Viktor Šegrt, govoreći o projektu RibarKA.

Poduzetnički centar za preradu i prodaju proizvoda od slatkovodne ribe, što bi uz pomoć europskog novca trebao niknuti u županijskoj poslovnoj zoni na Logorištu i zaposliti 70 do 100 radnika, investicija je procijenjena na 30 milijuna kuna. U to je uključena gradnja tvornice i njeno kompletno opremanje, uključujući i strojeve, kako one za preradu i obradu ribe za ljudsku upotrebu, tako i one za proizvodnju hrane za kućne ljubimce.

Projekt se za prijavu na strukturne fondove priprema uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, koje je na natječaju i odabralo IGH za konzultanta. Bude li sve išlo po planu, bit će to, nakon KAquariuma, drugi karlovački projekt financiran iz strukturnih fondova. Nositelj ovoga je Županija, partneri Grad Karlovac i Ribnjaci Kupa, a strateški čak tri županije: Sisačko – moslavačka, Bjelovarsko – bilogorska i Osječko – baranjska.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest