Vlč. Matija Pavlaković: Vratio sam se na svoje korijene, došao sam kao hodočasnik slaviti i častiti svetog Josipa

Misno slavlje predvodio je vlč. Matija Pavlaković, župnik župe sv. Petra i Pavla iz Kašine, u koncelebraciji s preč. Alojzijem Burjom, župnikom župe sv. Martina iz Hrnetića, mons. Antunom Senteom ml., rektorom Svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, vikarom Svetišta. Svetu misu animirala su čak tri zbora iz Kašine: župni zbor “Apostoli”, Zbor žena sa Planine i zbor mladih “Pescatores”.

Vratio sam se na svoje korijene. Došao sam kao hodočasnik slaviti i častiti svetog Josipa – uvodne su riječi koje je na 12. srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa izrekao vlč. Matija Pavlaković, rođeni Karlovčanin sa Dubovca, nekadašnji karlovački rukometaš i član juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske.

Vlč. Pavlaković propovijedao je o susretu dvojice učenika s Isusom na putu u Emaus. Na kraju misnog slavlja mons. Sente i vlč. Katanec darovali su vlč. Matiji Pavlakoviću svijeću s logom Svetišta, nakon čega su s okupljenim vjernicima častili svetog Josipa ophodom oko zavjetnog kipa.

Sljedeću srijedu Velike pobožnosti, 15. travnja, misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa predvodit će bivši kapelan Svetišta, vlč. Mladen Gorupić, trenutno župnik u Kalinovcu i dekan Đurđevačkog dekanata.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest