Nova premijera u Zorin domu oduševila publiku – predstavu pogledajte i ovog vikenda u 11 sati

foto: Igor Čepurkovski

Svaki dan gazda je odlazio na posao, a Sonja je usamljeno sjedila u stanu i strašno se dosađivala. Možda su joj se zbog toga i događale različite zanimljive stvari. Jer, kada ti je strašno dosadno, uvijek tražiš neku zanimaciju. A dok tražiš zanimaciju, nešto se obavezno dogodi. A kada se nešto dogodi, uvijek pomisliš: “Pa kako mi se ovo dogodilo?” A kada kreneš misliti, nekako… postaneš pametan. A zašto – nitko ne zna. Zbog toga je Sonja bila jako pametan psić.

Kratak je to opis samo dijela onog što je publika mogla vidjeti u sinoćnjoj vrlo lijepoj premijeri predstave “Male priče o nestašnoj Sonji”, novoj predstavi Gradskog kazališta Zorin dom, ovog puta s internacionalnim štihom, jer predstavu je režirala ruska lutkarska umjetnica Ljudmila Fedorova, a uz nju na predstavi je radila i još jedna Ruskinja – scenografkinja i kreatorica lutaka Natalija Burnos. Oduševljenje publike bilo je iskreno, a svi oni koji su propustili premijeru mogu već ove subote i nedjelje (oba dana u 11 sati) predstavu pogledati u sklopu “Vikend matineja”.

Predstava “Male priče o nestašnoj Sonji” je nastala prema motivima ruske priče Andreja Aleksejeviča Usačeva “Pametan psić Sonja”, a u njoj igraju Giulio Settimo, Petra Cicvarić i Maja Lučić. Naglasak radnje je na odnosu koji kroz djetinjstvo gradimo sa sobom i drugima, pritom prihvaćajući svoju različitost i posebnost, ali i različitost i posebnost svakog drugog te uči kako se odnositi prema svim različitostima. Lutke postaju simbolični junaci koji nam pričaju priču, a animirane su raznim lutkarskim tehnikama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest