Nakon stotinu godina grad Ogulin izgubio Općinski sud – nastavlja se proces deurbanizacije i nazadovanja

Od 1. travnja grad Ogulin više nema svoj Općinski sud, već je po Zakonu o područjima i sjedišta sudova ovaj sud pripojen Općinskom sudu u Karlovcu.

Nakon što je Oglin ostao bez prekršajnog suda, Općinskog državnog odvjetništva, pa čak i ureda Hrvatskog telekoma, grad podno Kleka polako ali sigurno nastavlja gubiti “atribute grada” i administrativnog središta.

Ogorčeni su Ogulinci, ali i vodstvo Grada koje je objavilo poduže priopćenje u kojem navode sve poduzete radnje koje su prethodile ukidanju Općinskog suda u Ogulinu. Ogulin je sud imao gotovo stotinu godina, dok će sad Ogulinci ali i stanovnici Vrbovskog i okolnih općina morati u Karlovac, kao što to već par godina to moraju Ozaljčani i Slunjani.

– U proteklih godinu dana poduzet je niz radnji u cilju očuvanja Općinskog suda u Ogulinu od kojih niti jedna nije urodila plodom. Dana 1. travnja 2015. deset službenika i namještenika napušta naš sud i odlazi raditi u Karlovac. Posljedice ovakve nerazumne i politički neopravdana i nesvrsishodne odluke aktualne vlasti osjećat će građani Ogulina i Vrbovskog, kao i susjednih općina, uskoro kod rješavanja svojih pravnih problema, rekao je gradonačelnik Jure Turković.

No kaže da bez obzira na ovakvo teško stanje u kojem se našao grad, smatra da nije vrijeme za defetizam i malodušje.

– Na jesen će biti raspisani izbori za Sabor te smatram da nam se tada otvara prilika da s novom vlasti u Hrvatskoj ponovo pokrenemo pitanje vraćanja našeg suda u svoje središte, grad Ogulin, rekao je HDZ-ov gradonačelnik Ogulina Jure Turković. Tako je otvoreno pozvao Ogulince da na parlamentarniim izborima glasaju za njegovu političku opciju koja bi valjda, ako pobijedi, vratila Općinski sud u Ogulin što bi naravno značilo i novu izmjenu Zakona.

Poduže priopćenje gradonačelnika Ogulina u cijelosti možete pročitati OVDJE

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest