Žitni put: Nova turistička atrakcija nudit će plovidbu Kupom, obilazak znamenitosti i animacijski program – cijena aranžmana 40 eura

Pri kraju je dovršetak, ili iz druge perspektive – pred nama je početak, projekta “Žitni put: Kupa – Sava”, kojeg Zvono uz Kupu realizira s partnerima iz susjednih županija (Zagrebačke i Sisačko-moslavačke – nositelj je Općina Pokupsko a ZUK partner), kulturno-umjetničkim društvima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Cilj je oživjeti Žitni put, koji je nekada davno, u doba kada je Karlovac bio važno trgovačko središte, označavao plovidbu rijekom Kupom radi trgovine i prijevoza ljudi i dobara, i to ponudom organiziranih plovidbi rijekom Kupom nizvodno od Karlovca prema Sisku, uz bogat turistički sadržaj. Žitna lađa, nalik onima kojih nema već više od pola stoljeća, duga 25 metara i široka četiri, tako će uskoro zaploviti Kupom i prevoziti turiste.

Plovidba jedinstvenom drvenom lađom prilagođenom za prijevoz pedesetak osoba i dužine 25 metara trebala bi početi 1. srpnja, a osnovna ponuda sastoji se od kostimirane animacije, pristajanja na dvije lokacije uz stručno vodstvo (Pavlinski samostan i Crkva Majke Božje Snježne u Kamenskom te Interpretacijsko-turistički centar Korablja u Rečici), tamburašku glazbu, piće i ručak. Plovidba bi trebala trajati 3,5 sata, a cijena aranžmana je 40 eura.

Osim osnovnog aranžmana ovisno o željama putnika nude se i dodatni sadržaji poput tradicijskog ručka u hotelu Korana Srakovčić, obilaska stare karlovačke jezgre, posjeta Zbirci naoružanja iz Domovinskog rata na Turnju, ili, pak, demonstracija ljudske vuče žitne lađe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest