Karlovčankama četiri odličja na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore, Iva Požega državna prvakinja

U Splitu je održano prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u taekwondou. Nastupilo je 518 natjecatelja iz 68 klubova. Ovo državno prvenstvo ujedno je bio posljednji kvalifikacijski turnir za juniorsko Europsko prvenstvo. Karlovačkim natjecateljicama pripala su četiri odličja, a ono najsjajnije osvojila je članica Banija Pandasa, Iva Požega, u juniorskoj konkurenciji u kategoriji +68. Tim odličnim rezultatom ujedno je izborila nastup na Europskom prvenstvu. Srebrno odličje osvojila je članica istog kluba Tena Kunović u kategoriji -59 kg. Iako je bila prvi favorit u kategoriji nije uspjela izboriti nastup na EP-u, jer je u finalu bila bolja Splićanka Anamarija Runtić.

Brončano juniorsko odličje osvojila je, pak, članica Taekwondo kluba Karlovac Sara Protulipac u kategoriji do 49 kg. Isti uspjeh ostvarila je, ali u kadetskoj konkurenciji (-51 kg) Ela Znaor.

Dugoreškim tekvondašima dva srebra u Splitu

Dva srebrna odličja na ovom natjecanju osvojili su i dugoreški taekwondo borci. Matija Brcković je zaslužio srebrno odličje u juniorskoj konkurenciji i težinskoj kategoriji -59 kg, a Tin Katić srebrnu medalju u kadetskoj konkurenciji, kategoriji -57 kg.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest