Turković na Vijeću ne želi odgovarati na pitanja vijećnice Novaković Matanić – tužio je privatno za klevetu na Facebooku

Direktor Zelenila Stjepan Turković

– Obzirom da sam protiv Marine Novaković Matanić podnio kaznenu prijavu, nije korektno da mi postavljate pitanje, a ja zbog moje osobnosti danas ne želim niti odgovarati na njih.

Na sva ćemo iz tvrtke dati pisani odgovor, izjavio je na današnjem “aktualnom satu” karlovačkog Gradskog vijeća direktor Zelenila Stjepan Turković, ne odgovorivši na vijećnička pitanja Marine Novaković Matanić (SDP).

Neslužbeno doznajemo da se radi o privatnoj tužbi za klevetu i to zbog spornog statusa na Facebooku.

Koliko kartica im Zelenilo, gdje mu je vikendica?

Zanimalo ju je koliko poslovnih bankovnih kartica ima Zelenilo, na kojem dijelu Jadrana direktor Stjepan Turković ima vikendicu, koliki je koeficijent i koja stručna sprema Gordane Turković, te koja potreba za novim zaposlenicima, bivšim djelatnikom Radio Karlovca. Pitanja je postavila u dva “kruga”, no usmeni odgovor ni u jednom nije dobila.

– Molim da odgovorite usmeno, ovdje, jer na neka pitanja se šest mjeseci niste udostojili odgovoriti, tražila je Novaković Matanić.

Turković je tek rekao da je revizija provjeravala poslovanje Zelenila i utvrdila da nije bilo nikakvih nepravilnosti, pozvao sve koji imaju neka saznanja da to prijave nadležnim državnim institucijama, pa ponovio da neće odgovarati na njena pitanja dok ne bude završen spor.

Turković dužan odgovoriti?

– Tužili ste me kao fizička osoba i molim da ne miješate privatnu tužbu s mojim vijećničkim mandatom. Ja vam pitanja postavljam kao direktoru Zelenila i dužni ste, kao i pročelnici i ostali direktori, odgovarati vijećnicima, rekla je Novaković Matanić, no odgovor svejedno nije dobila.

Nije pomoglo ni što je od predsjednika Vijeća Damira Mandića zatražila da on inzistira na usmenom odgovoru. Mandić je rekao da bi joj po Poslovniku trebao izreći opomenu, što neće učiniti, ali da to što radi stvarno nema smisla.

– Probajte ga lijepo zamoliti, možda nećete čekati šest mjeseci na odgovor, nije napetoj atmosferi odolio ni Mandić.

Zagrijavanje već na usvajanju Dnevnog reda

A ta se atmosfera zagrijala i prije usvajanja današnjeg dnevnog reda sjednice. SDP-ov Josip Benčić predložio je dopunu odlukom o smanjenju prireza, no o prijedlogu se i nije glasalo jer nije dostavljen u formi u kojoj je trebalo. – Benčić ništa nije naučio! Zar Vam nije jasno da ni jedan prijedlog ne prolazi? Ovo me podsjeća na sado-mazo igrice, samozadovoljavanje jer od toga što sam rekao nikome ništa! Ovo je tijelo naučilo samovoljno raditi, ne pitaju nas za neki prijedlog, moramo se boriti s formom! Za vas je demokracija jedan dan, kad su izbori. Trebate onda reći: “osvojili smo izbore, nemate pravo glasa, mi ne želimo demokraciju nego autokraciju”. Morate reći da možemo pričati koliko hoćemo jer vi radite po svome i tako će biti do sljedećih izbora, a oni koji biraju to trebaju znati, kazao je Davor Petračić (nezavisni).

Gradonačelnik Damir Jelić je zaključio raspravu, kazavši da takav prijedlog o prirezima ne bi bio zakonit.

– Prirez se mijenja samo do kraja prosinca tekuće godine, besmisleno bi o tome sada bilo diskutirati, izjavio je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest