Sve je spremno za 22. Prvomajsku biciklijadu – na najvećoj biciklijadi u Hrvatskoj očekuje se više od 2.000 sudionika

– Očekujemo više od 2.000 sudionika, nadam se da će nas vrijeme poslužiti i vjerujem da će ovo biti jedno lijepo druženje za Međunarodni praznik rada, rekao je na današnjoj pressici voditelj Teritorijalnog ureda SSSH Karlovačke županije Nikola Badovinac, najavljujući tradicionalnu sindikalnu prvosvibanjsku biciklijadu.

Bit će to 22. po redu, a i ovog petka njeni sudionici krenut će iz tri grada prema cilju, Grdunu.

U Dugoj Resi je okupljanje sudionika od 8 sati ispred robne kuće. Nakon što dobiju majice i evidencijske kupone – baš kao i oni koji će poći iz Karlovca i Ozlja – u 8.30 će krenuti prema Karlovcu i to trasom Belajske Poljice – Logorište – Mostanje, Rakovac, Radićeva.

Tamo će ih, ispred Karlovačke banke, već čekati karlovački biciklisti, koji se prijavljivati mogu također od 8 sati, da bi zajedno u 10 krenuli prema Grdunu. Ići će pravcem Korzo – Marmontova aleja – Dubovac – Mala Jelsa – Zadobarje – Grdun.

K istom cilju biciklisti iz Vrhovca krenut će u 9.30, a u 10 iz Ozlja.

Na Grdunu sve one koji dođu biciklima, ali i kakvim drugim prijevoznim sredstvom ili pješice, čeka 2.300 porcija vojničkog graha, 600 litara Karlovačkog, 200 litara soka i zabava uz Tip top bend. Najsretnije očekuju i nagrade: 5 bicikala i 15 ostalih nagrada.

– Najveću biciklijadu u Hrvatskoj ne bismo uspjeli organizirati bez 42 sponzora, generalnog Karlovačku banku i medijske pokrovitelje. Tradiciju nastavljamo i vjerujem da će, kako godine dolaze, sve više rasti, kazao je Badovinac.

Biciklijadu će osiguravati policija, a u slučaju bilo kakvih problema za bicikliste će se pobrinuti i karlovački pripadnici HGSS-a, te Hitne pomoći.

Polazak iz Grduna je oko 13.30 i to preko Jaškova, Donjeg Pokupja, Mahična, Hrnetića, Drežnika, Dubovca do Korza.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest