Badovinac Jeliću: Zašto je Čistoća kupila “punilicu vreća” za triput veću cijenu nego što su ponudile dvije karlovačke tvrtke

Dan nakon što ga je na sjednici Gradskog vijeća pitao zašto je kupljen skup uređaj za punjenje vreća pijeskom kada su ga dvije karlovačke tvrtke ponudile po skoro triput nižoj cijeni, Nikola Badovinac (SDP) je gradonačelniku Damiru Jeliću i poslao dokumentaciju koju je ovaj od njega tražio.

Razlika 100 tisuća kuna

Badovinca je, naime, zanimalo zbog čega je Čistoća kupila punilicu za 155.000 kuna od treće tvrtke, kada su takav uređaj po cijeni od 56.000 kuna ponudili karlovački Trgoing i Energoremont.

– Imam te ponude. Uređaji se razlikuju, ali i po tome što je 100.000 kuna prevelika razlika. Kupujemo bez natječaja od firme koja nije iz Karlovca, a ne koristimo bogatstvo i mozak Karlovca. Iste te firme plaćaju poreze Gradu Karlovcu, radnici doprinose i ostalo, nadam se redovito, i mislim da nije moralno kupiti od nekog izvan Karlovca umjesto da profitiraju karlovačke firme i grad, kazao je Badovinac.- Ako je moguće angažirati vlastite snage, to treba pod svaku cijenu, naravno, u zakonskim okvirima. O tehničkim detaljima ne mogu govoriti, ali bih molio da dokumentaciju koju imate dostavite u pisanom obliku kako bih se mogao raspitati, rekao mu je Jelić.

Traženu dokumentaciju vijećnik je gradonačelniku dostavio jučer.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest