U okolici Karlovca jučer i jutros pronađene nove bačve s otpadom – sve u blizini rijeka, ukupno čak 46, policija moli građane za suradnju

Bačve pronađene u blizini vodotokova - Grdun na Dobri

Šire karlovačko i dugoreško područje očito je s ciljem odabrano da se na njemu iskrcaju bačve s opasnim kemijskim otpadom, po prvim pretpostavkama otapalima.

Nakon Novigrada i Gornjeg Mrzlog Polja, bačve su pronađene i kod Grduna, Vodostaja, Luke Pokupske i Prkosa Lasinjskom. Sve u blizini vodotokova – rijeka Dobre, Mrežnice i Kupe.

Policija navodi da su nove bačve pronađene jučer tijekom dana dok prijave pristižu i dalje, tako da su građani pronalazak bačvi prijavili i danas ujutro. O čemu se točno radi pokazat će kemijska analiza sadržaja.

–  U cilju utvrđivanja svih okolnosti policija provodi kriminalističko istraživanje, a ukoliko građani imaju bilo kakvih saznanja o ovim događajima, pozivamo ih da obavijeste policiju na broj 192, navode u policiji.

Centar 112 navodi da su u Luci Pokupskoj pronađene odbačene 200 litarske bačve sumnjivog sadržaja. U predjelu Mokrice – 8 bačava te u Prkosu Lasinjskom u šumi Golubnjak također 8 bačava. Do sada od 1. svibnja pronađeno je 8 lokaliteta i ukupno 46 bačava koje su po nalogu inspektorice zaštite okoliša djelatnici JVP Karlovac dopremile u svoje prostorije.

Jučer smo pisali o pronalasku bačvi u Gornjem Mrzlom Polju, te da je sadržaj jedne iscurio na livadu. Trava na tom mjestu je spaljena pa se odmah zaključilo da se radi o otapalima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest