7 dana na 4 rijeke: I Karlovac ima svoje “konje za trku” – mladi sportaši sve bolji!

7 dana na 4 rijeke: I Karlovac ima svoje “konje za trku” – mladi
sportaši sve bolji!

bakicATLETIKA Članica Atletskog kluba Karlovac, Katarina Smiljanec, istrčala je 2. svibnja ove godine, u Kaliforniji (Payton Jordan Invitational Stanford University – Palo Alto), odličan rezultat na 1500 metara u vremenu 4:21.60 i time ispunila normu za Europsko prvenstvo mlađih seniorki. Na tablici svih vremena HAS-a ovim rezultatom zauzima 9. mjesto. Odlične rezultate postigli su mladi karlovački atletičari i atletičarke na natjecanju HALS-a. Posebno su zablistali stariji kadeti i mlađi juniori AK Karlovca, koji su osvojili ekipno 1. mjesto. Prigrlili su ukupno 11 odličja – 1 zlatno, 7 srebrnih i 3 brončana. Nedavno su nastupili i na Memorijalu “Goran Subotić” u Zagrebu, uglavnom u seniorskoj konkurenciji. Iako je riječ o znatno mlađoj dobi karlovačkih atletičara postigli su zadovoljavajuće rezultate. Spomenimo samo neke. Najbolja je bila izvrsna sprinterica KA-tima Leona Joha koja je osvojila 5. mjesto na 200 metara. Pobijedila je s vremenom 25,78. Na 100 metara pobjednik u jednoj od četiri skupine bio je Domagoj Filip Šimunović (član AK Karlovac). U ukupnom plasmanu zauzeo je 12. mjesto, 10. od hrvatskih atletičara. Isti rezultat ostvario je i Ivan Katić u utrci na 800 metara.

KARLOVAČKI CENER

Za otprilike mjesec dana (petak, 12. lipnja, 20 sati) održat će se 3. Karlovački Cener. Karlovački cener jedna je od rijetkih večernjih utrka, i to u središtu grada, što joj daje posebnu atraktivnost, kao i činjenica da je njena duljina službeno izmjerena i verificirana od strane HAS-a, pa je na ovoj utrci moguće postići i službeni hrvatski rekord na deset kilometara cestovno. Sve atletičare i atletičarke očekuju i mali pokloni sponzora i organizatora. Posebne novčane nagrade osigurane su i za postizanje rekorda staze, kao i za posebno dobre rezultate – za muškarce ispod 30:00, a za žene ispod 34:30. Prošle godine je trčalo 270 atletičara i atletičarki iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Njemačke, Južne Afrike i Rumunjske. Do sada je za ovogodišnji “cener” službeno prijavljeno 150 natjecatelja (145 iz Hrvatske, 1 iz Mađarske i 4 iz Slovenije). Za očekivati je obaranje rekorda prijava! Najzvučnije ime protekle dvije godine bila je najbolja hrvatska dugoprugašica Lisa Christina Nemec, a njeno sudjelovanje očekuje se i ove godine, kao i dvostrukog pobjednika u muškoj konkurenciji Gorana Grdenića. Kotizacija iznosi 70 kuna, a za trkače i trkačice iz Zagreba osiguran je i autobusni prijevoz po cijeni od 30 kuna. Prijaviti se, te pronaći sve informacije o utrci, može na link www.stotinka.hr

RUKOMET Četiri mlada perspektiva karlovačka rukometaša, mlađa (1998. i 1999. godište) i starija kadetska (1996. godište) kategorija, pozvani su na pripreme reprezentacijom Hrvatske u Ivanić Grad za nastup na međunarodnim omladinskim turnirima za svoj uzrast. Pozvani su bili Adrian Miličević i Tomislav Špruk, dok su u stariju selekciju bili pozvani Andrej Obranović i Domagoj Smojver.

VESLANJE Na zagrebačkom Jarunu održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba i Inter City veslačka regata na kojoj su, u konkurenciji 18 klubova, nastupili i članovi VK Korana. U vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji mladi veslači kluba s Kupe na Dubovcu polučili su 7 A i 1 B finale. Četverac GIG (Bruno Ban, Fran Laić, Denis Mihalić, Filip Mikić, korm. Vedran Stojaković) osvojio je po jedno 1. i 2. mjesto. Talentirani skifisti Mislav Cindrić (6. mjesto) i Juraj Rudar (5. mjesto) nastupili su u A finalu 31 skifa. Vjerojatno najtalentiraniji Koranin veslač danas, Matija Seljan, bio je 5. u A finalu 24 skifista. Seljan i Egon Neskusil zauzeli su 4. mjesto u A finalu trke dublova. Senior u skifu Dominik Šutalo bio je 6. u A finalu.

STRELJAŠTVO Mlada hrvatska streljačka reprezentacija na završnom je turniru istočne skupine izborila finale Europske lige mladih, koje će se održati u listopadu u Švedskoj. U disciplini zračne puške Hrvatsku je predstavljao i perspektivni dugoreški strijelac Borna Petanjek. U konkurenciji Ukrajine, Srbije i BiH, Petanjek je svladao sve suparnike. Hrvatska je izborila 2. mjesto i plasirala se u Švedsku.

BEJZBOL Potvrdu kvalitete dobio je nedavno bejzbolaš Olimpije ’83 Antonio Horvatić koji je po izboru trenera svih selekcija izabran za najboljeg igrača proljetnog turnira Major League Baseball europskih akademija (turniru najboljih mladih bejzbolaša Europe). Horvatić je nastupio i za momčad EU All Stars sačinjenu od igrača iz ostalih europskih zemalja, a za koju je igrao još i olimpijin bacač Darko Kvaternik, čije je uvrštenje u ovu selekciju također velik uspjeh.

NOGOMET NK Ilovac je u suradnji s regionalnim internet portalom Dječji Nogomet organizirao nogometni turnir u uzrastima prstića U-9 i limača U-11. Nastupilo je 28 momčadi iz Karlovačke, Zagrebačke, Primorsko-goranske i Ličko senjske županije te grada Zagreba sa više od 400 djece budućih nogometaša. U obje kategorije na kraju su najuspješniji bili domaći mališani. U konkurenciji limača mali Ilovčani su u 6 utakmica sa svih 6 pobjeda i gol-razlikom 15:0 premoćno osvojili 1. mjesto. Za pobjedničku momčad igrali su: Fran Ilić, Borna Crkvenac, Franko Bogut, Borna Cerjak, Borna Pratnemer, Dario Ban, Bruno Vignjević, Leon Radman, Fabijan Skolan, Ivan Bosiljevac, Vilim Šeketa, Romeo Štefanac, Zvonimir Latković, Antonio Cerjak i Dominik Žužinjak. Kod prstića su pobjednici opet bili domaćini, a igrali su: Luka Cvitković, Borna Cerjak, Dario Ban, Tin Juratović, Borna Pratnemer, Jan Latković, David Vrbanić, Moreno Prpić, Vilim Šeketa, Ivan Bosiljevac, Romeo Štefanac, Antonio Belić. Za pohvaliti je stoga NK Ilovac što su uvidjeli da su nakon što je prve dvije godine organiziran malonogometni seniorski turnir, odlučili organizirati turnir za mlađi uzrast s ciljem socijalizacije najmlađih u nogomet i sport općenito i edukacije u sportskom natjecanju.

Naravno to nije sve. Podosta je mladih sportaša i iz raznih drugih sportova i klubova koji bi u ovoj rubrici zaslužili rečenicu-dvije… Proizlazi da Karlovac, na sreću, ima puno mladih sportaša koji su sve bolji i s kojima se po klubovima očito dobro i stručno radi. Dapače, tako i Karlovac ima svoje “konje za trku” pa se za budućnost sporta ne treba plašiti. Još samo da bude boljih uvjeta i više novca!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest