Šareni maturanti preplavili karlovačke ulice, tradicionalna Maturijada bit će 20. svibnja

Karlovačke ulice već su danima preplavljene veselim i šarenim maturantima, koji su i ove godine pokazali iznimnu maštovitost u izboru odjeće za posljednje dane školovanja, u sasvim osobitoj karlovačkoj tradiciji. Šarenilo njihovih kostima moći ćemo gledati do 20. svibnja, kada tradicionalnom Maturijadom službeno pozdravljaju školske klupe i kreću prema studentskim obavezama ili zanatima.

Te srijede karlovački maturanti, ali po tradiciji i njihovi kolege iz Duge Rese i Slunja, dijelom i Ogulina, u velikoj će raspjevanoj povorci proći ulicama grada, nakon čega ih na ŠRC-u Korana čeka zabava do sitnih sati uz Strings Band i Maju Šuput. Već godinama, treba i to naglasiti, karlovački su maturanti i maturantice svima za primjer, jer uz bučnu i veselu zabavu nema praktički niti jednog incidenta pa vjerujemo da će tako biti i ove godine.

Dakako, dok je šareni defile rezerviran samo za maturante, na ŠRC Korana dobrodošli su svi koji im se žele pridružiti u slavlju uz kraj srednjoškolskog obrazovanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest