Mateljan želi raspustiti karlovački SDP, Karlovčani ustrajni da opstaju – konačan rasplet u utorak?

Hoće li nesuglasice na relaciji gradski – županijski SDP kulminirati, biti izglađene ili bar stavljene u drugi plan, bit će poznato u utorak. Za tada je, naime, sazvana sjednica Predsjedništva i Županijskog odbora stranke, na kojoj su i vruće točke, prijedlozi županijskog šefa Damira Mateljana, o razrješenju tajnice ŽO Marine Novaković Matanić i raspuštanju organa Gradske organizacije SDP Karlovac.

Sječa glava?

I dok se iza takvog prijedloga, na prvu, može iščitati nezadovoljstvo radom onih koje bi Županijski odbor trebao posmjenjivati, iza planirane “sječe glava”, tvrde karlovački SDP-ovci, kriju se daleko prizemniji razlozi osobne naravi.

– Osobni problemi pojedinaca koji su nezadovoljni – po meni dobrim – radom Gradske organizacije i onime što se radi na terenu! I to prvenstveno jer pojedinci pretpostavljaju da ćemo izgubiti parlamentarne izbore i u tom defetizmu nastoje si osigurati delegate na Izbornoj konvenciji SDP-a, na kojoj će biti birano novo Predsjedništvo i Glavni odbor stranke.

Karlovački SDP-ovci uz Milanovića

Mi u karlovačkom SDP-u smo uvjereni da možemo dobiti parlamentarne izbore i u potpunosti podržavamo predsjednika Milanovića u njegovim aktivnostima i djelovanju, rekao je za KAportal predsjednik karlovačkog SDP-a Žarko Latković.

Zamoljen za pojašnjenje, objasnio je kako misli na pojedince sa županijskog i državnog nivoa stranke, koji priželjkuju “svoje delegate”, one koji će im dati glas za pojedine unutarstranačke dužnosti.

– Svaka organizacija ima delegata srazmjerno broju članova, pa karlovačka ima kao i riječka. To je respektabilan broj ljudi koji na Izbornoj konvenciju mogu donijeti prevagu, pa i struja koje rade protiv predsjednika, izjavio je Latković.

Raspuštanje vrha gradske organizacije

Upitan jesu li s tim, obzirom da se radi o ozbiljnim optužbama, upoznali Zorana Milanovića, odgovorio je da su tražili razgovor, ali da do njega još nije došlo.

– Zbog nekih opstrukcija još nismo razgovarali, ali nadam se da ćemo mu imati priliku iznijeti svoju stranu priče. Sada zna samo jednu, rekao je Latković.

Nada se i da će na sjednici županijskog Predsjedništva rasplet biti drugačiji, pa da prijedlog o raspuštanju čelništva karlovačke organizacije neće biti usvojen.

Mateljanov prijedlog politikantski

– Prikazat ćemo na toj sjednici kronologiju događanja i zatražiti da Županijski odbor ne prihvati prijedlog paredsjednika jer takav prijedlog smatram politikanskim. Ako se složi Predsjedništvo gradskog SDP-a i Gradski odbor, tražit ćemo i nadopunu dnevnog reda i iznijeti statutarni prijedlog na sjednici Županijskog, najavio je Latković, ne želivši precizirati o kakvom se prijedlogu radi.

No, najavio je i da će, odluči li županijski SDP razriješiti rukovodeće karlovačke organe, vjerojatno ponovo biti kandidat za predsjednika SDP-a Karlovca.

– Takva odluka ne znači da se neću kandidirati za predsjednika i, vjerujem, pobijediti, izjavio je Latković.

Mateljan bez komentara

Predsjednik županijskog SDP-a Damir Mateljan ništa nije želio komentirati, rekavši da će izjave medijima dati nakon sjednice Županijskog odbora. Ništa, za sad, nije željela reći ni tajnica gradskog i županijskog SDP-a Marina Novaković Matanić.

I dok danas oboje reagiraju isto, u utorak će, sasvim sigurno, jedno od njih biti pričljivije. Ono čija “struja” u ovom unutarstranačkom srazu odnese pobjedu. Jer suparnika SDP-ovci, izgleda, imaju samo međusobno: oni koji bi im to trebali biti jer pripadaju drugim političkim opcijama, dotle mogu samo gledati sa strane i uživati. Svoje suparništvo ionako puno mudrije rješavaju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest