Karlovački osmaši zahvaljujući EduKAVika na terenu uče o vodi i odvodnji – od jeseni će i svi ostali

foto: www.vik-ka.hr

Karlovački osmaši, njih 546, a od jeseni i ostali učenici, na terenu će učiti o vodi i odvodnji zahvaljujući EduKAVika – projektu Vodovoda i kanalizacije.

Riječ je o sustavnoj edukaciji učenika o vodoopskrbi, odvodnji i pročišćavanju otpadnih voda na području grada, učinkovitom, racionalnom i održivom upravljanju pitkom i otpadnim vodama, a sve s ciljem jačanja svijesti o zaštiti i očuvanju vodnih resursa i okoliša.

Vodocrpilište Mekušje i pročistač otpadnih voda na Mekušju tako su već obišli učenici osmih razreda škola Švarča, Skakavac, Rečica, Turanj, Banija, a do kraja školske godine učinit će to i ostali  osmaši. 

– Do početka lipnja u edukaciju će biti uključeno 546 učenika osmih razreda karlovačkih osnovnih škola, koji će se upoznati s počecima, rastom i razvojem sustava vodoopskrbe, počevši od davne 1914. godine kada je izgrađeno prvo vodocrpilište Borlin, pa sve do danas kada Vodovod i kanalizacija upravlja sa 652 kilometra vodoopskrbne mreže. Isto tako, učenici će na Uređaju za pročišćavanje otpadnih voda slušati predavanje o odvodnji, upoznati se s radom uređaja i njegovim značajem, najavio je direktor Ivan Mrzljak, napomenuvši da će sustavna edukacija ostalih dobnih skupina učenika početi s novom školskom godinom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest