Opasni otpad po okolici Karlovca sijala tvrtka čiji je suvlasnik šef lovranskog SDP-a, “posao” odradio domaći dečko

.

Ecooperativa dva se desetljeća bavi sakupljanjem i zbrinjavanjem raznih vrsta opasnog i neopasnog otpada, tehnološkim čišćenjima, te čišćenjima poslovnih i stambenih prostora. Zapošljavaju 40 radnika, a na popisu partnera su im brojna ministarstva te državne institucije i poduzeća.

– Kontinuirano unaprijeđujemo svoje poslovanje uvođenjem certifikata, njegujemo profesionalni pristup i predanost naših zaposlenika. Od osnivanja Ecooperative pa do danas, stekli smo veliko iskustvo s područja zbrinjavanja otpada te svoje zanje i iskustvo rado dijelimo s našim klijentima, stoji na web stranicama tvrtke.

Naglašavaju da su 2003. godine uveli u svoje poslovanje sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001, a 2009. godine sustav upravljanja okolišem ISO 14001 čijom se primjeom osigurava da svi zaposlenici u svojem radu poštuju visoke kriterije kvalitete u području zaštite okoliša. Prije dvije godine su, kažu, uveli ISC EU kojim se regulira gospodarenje jestivim uljima u skladu s visokim standardima očuvanja okoliša i smanjenja stakleničkih plinova.

Naime, na javnoj dražbi 2008. godine od HBOR-a kupili su halu posrnule Pazinke u Pazinu u kojoj su do tada bili u najmu, te su u tim prostorima skladištili sav prikupljeni otpad prije zbrinjavanja.

– Nismo znali da je on, ali sada kada znamo, nismo iznenađeni. I do sada je prikupljao i razvozio koješta po divljim deponijima u okolici, bilo je samo pitanje vremena kada će ugovoriti i neki krupniji posao. Uglavnom se bavio pražnjenjem septičkih jama i prikupljanjem svakakvih tekućih otpada. Većinu toga on bi zbrinuo tako da bi izlio u potok koji teče njeogovom parcelom, a utječe u Dobru. Tko zna koliko je puta inspekcija dolazila i uzimala uzorke iz rijeke, ali, koliko znamo, njemu se nikada ništa nije dogodilo – ispričali su Jutarnjem ogorčeni susjedi osumničenika Mije V.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest