Proglašene najbolje fotografije 5. Foto dana mladih – pobjednica Sara Filipa Delić iz Knina

foto: Sara Filipa Delić

Mlada Kninjanka Sara Filipa Delić pobjednica je 5. Foto dana mladih u kategoriji turističke fotografije, ali i ukupna pobjednica po ocjeni stručnog žirija. Uspjelo joj je to u konkurenciji 50 odabranih mladih fotografa iz gotovo cijele Hrvatske (iz Zagreba, Krapine, Šibenika, Krka, Igrana, Županje, Petrijevaca, Labina, Zadra, Novalje, Zaprešića, Splita, Križevaca, Daruvara, Ražanca, Matulja, Črešnjeva, Čazme, Ljubešćice, Cestice, Kastava, Vinkovaca, Koprivnice, Bjelovara te, dakako, Karlovca koji su predstavljali Luka Vuković i Nera Šoštarić), Slovenije (Pragersko), BiH (Sarajevo, Bosanski Brod i Livno) te Srbije (Beograd, Aleksandrovac i Kruševac).

Nagrađene su i najbolje fotografije u još dvije kategorije. Autorica najbolje umjetničke fotografije je Hanah Šoprek, a najbolju reklamnu fotografiju napravila je Nika Mokos, obje iz Zagreba.

No, napravljen je i širi odabir fotografija, poglavito u turističkoj kategoriji, od kojih će najbolje otkupiti Turistička zajednica grada Karlovca, a prema riječima mladih organizatora zaista su sjajne te predstavljaju vrlo zanimljiv i originalan pogled “stranaca” na karlovačke ljepote.

Dodajmo i kako se festivalski dio 5. Foto dana mladih nastavlja još dva dana. U ponedjeljak su u CZM Grabrik na rasporedu Mala škola fotografije (u 10 i 15 sati) te tribina o važnosti fotografije za promociju kulturne i turističke baštine (u 13 sati), dok će u večernjim satima, od 20 sati, na promenadi biti postavljena izložba “Hrvatska očima mladih”. U utorak se od 10 sati na promenadi mogu razgledati najbolje fotografije s ovogodišnje manifestacije, “Mala škola fotografije” održat će se u tri termina – dva na Maloj sceni Hrvatskog doma (10 i 12 sati) te u 15 sati na promenadi, a na Maloj sceni HD je u 21 sat i Foto družiona.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest