Karlovački SDP-ovci čvrsto uz Latkovića – za Mateljana i Mikulandrića kažu da gledaju svoju korist a ne dobrobit stranke

Forum žena, Forum seniora i Forum mladih SDP-a grada Karlovca, kao i cijela organizacija karlovačkog SDP-a, stoji uz predsjednika gradske organizacije Žarka Latkovića, te se oštro protive najavljenom raspuštanju i unutarstranačkim previranjima na relaciji županijski – gradski SDP.

Ovo je, naime, jutros javila tajnica Marina Novaković priopćenjem koje su potpisali predsjednici tri foruma – Josip Bišćanić, Željka Verner i Nikola Dragić – Krivokuća.

Ima i gorih

– Iako se kao službeni razlozi za raspuštanje organa u gradu Karlovcu navode loši rezultati na nedavnim mjesnim izborima, jasno je kako je pravi razlog za takav postupak borba za pozicije na državnoj konvenciji SDP-a koja će uslijediti ubrzo nakon parlamentarnih izbora. Šibenik, Vinkovci i Prelog samo su neki od gradova gdje je na mjesnim izborima ostvaren rezultat kudikamo lošiji nego u Karlovcu. Još je gore što u strahu od poraza neke organizacije poput onih u Nuštru i Županji odlučuju ne izaći na mjesne izbore. Naravno u tim organizacijama niti županijski predsjednici, niti tajnik za članstvo SDP-a Hrvatske, gospodin Stjepan Mikulandrić, ne pokreću postupak za raspuštanje organa, navodi se u priopćenju.

Strah za pozicije

– Neki predstavnici SDP-a Karlovačke županije predvođeni upravo gospodinom Mikulandrićem i predsjednikom županijske organizacije, gospodinom Damirom Mateljanom, pokazuju iracionalan strah za svoje pozicije, te zbog istog vide neprijatelje i tamo gdje ih objektivno nemaju. Gradska organizacija SDP-a je pod vodstvom gospodina Latkovića postigla respektabilne rezultate na predsjedničkim i izborima za EU parlament. Spremni smo pod vodstvom našeg predsjednika ponoviti takve rezultate i na predstojećim parlamentarnim izborima, pišu karlovački SDP-ovci.

Dodaju da sva ova događanja, pokrenuta od strane neodgovornih pojedinaca, ne idu u korist SDP-u. Nadaju se da će dotični uvidjeti da griješe i SDP-u nanose nenadoknadivu štetu i to upravo u najgore vrijeme – ono predizborno.

Osobni obračuni

– Žao nam je što su za svoje osobne obračune i pokušaje zadržavanja unutarstranačkih pozicija, a koje su stekli upravo podrškom karlovačke organizacije, odabrali ovaj, sasvim pogrešan, trenutak. To je samo dokaz da misle samo na sebe i svoju korist, ne gledajući pritom na dobrobit stranke. Iz svega navedenog jasno je da forumi nemaju drugu opciju nego podržati gospodina Latkovića u borbi za demokratski SDP u kojem nema mjesta osobnim interesima, pišu još SDP-ovci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest