Značajno smanjenje: Na kraju travnja na karlovačkom Zavodu čak 7,5 posto manje nezaposlenih

Sezonska zapošljavanja i programi javnih radova, a vidjet ćemo koliko i mjere Vlade RH, značajno su doprinjeli smanjenju nezaposlenosti i u Karlovačkoj županiji.

Naime, po najnovijem izvješću iz područnog ureda Zavoda za zapošljavanje, već na kraju travnja nezaposlenost je značajno smanjena, čak za 7,5 posto.

Tako je zadnjeg dana travnja na Zavodu bila evidentirana 9.871 nezaposlena osoba, što je u odnosu na protekli mjesec 798 nezaposlenih manje. U odnosu na travanj 2014. godine došlo je do smanjenja nezaposlenosti za 12 posto, odnosno za 1.351 nezaposlenu osobu.

– U Republici Hrvatskoj na Zavodu za zapošljavanje krajem travnja 2015. godine bilo je evidentirano 297.088 nezaposlenih osoba što je smanjenje od 6,9 posto u odnosu na protekli mjesec, te smanjenje od čak 16,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U svibnju je također nastavljen pozitivan trend pada broja nezaposlenih osoba. S današnjim danom Hrvatski zavod za zapošljavanje u svojoj evidenciji broji 290.569 trenutno nezaposlenih osoba.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest