Karlovac se rješava Josipa Broza Tita? Grad anketom ispituje građane kako bi se njegov trg trebao zvati

Trg Josipa Broza u Karlovcu

Iako nikakva službena, gradska inicijativa javnost još nije predstavljena, Karlovac bi mogao ostati bez Trga Josipa Broza, jedinog podsjetnika na predsjednika bivše države.

Grad je, naime, vjerojatno ne bez vraga, na svojim službenim web stranicama objavio novu anketu kojom traži odgovor na pitanje kako bi se Trg Josipa Broza Tita trebao zvati.

Glasi ovako:

“Uslijed opetovanog inzistiranja braniteljskih udruga, pojedinaca, mnogih institucija već dulje vrijeme, gradska uprava odlučila je pitati građane što misle o mogućoj promjeni naziva Trga Josipa Broza. Kako bi se Trg Josipa Broza trebao zvati?”

Pet je ponuđenih odgovora na pitanje: “Trg Nikole Tesle, Tržnica, Neka ostane isto, Trg hrvatskih branitelja, Trg antifašizma”

Do sad su anketu ispunila tek 44 posjetitelja stranice, od kojih je 36 posto za to da ostane isto, a po 27 posto da postane trg hrvatskih branitelja, odnosno, Nikole Tesle, Tržnica je dobila 7 posto glasova, a dva posto se izjasnilo za trg antifašizma.

Svojevremeno, nakon što je predsjednik HDZ-a govorio o “protjerivanju tog zločinca s trgova i ulica”, karlovački gradonačelnik i dopredsjednik HDZ-a Damir Jelić medijima izjavio da se u Karlovcu o tome razmišlja, ali i da se odluke ne donose preko koljena, te da se radi na cjelovitom prijedlogu izmjena naziva ulica i trgova, kojim će se riješiti i ovo pitanje.

Je li taj cjelovit prijedlog izrađen, izgleda da bi se moglo znati uskoro.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest