U Karlovačkoj županiji nema korupcije, odnosno za nju se nije doznalo – niti jedna prijava nije stigla Antikorupcijskom vijeću

foto ilustracija

– Borba protiv korupcije je nemoguća bez mobilizacije dionika na svim razinama društva, rečeno je na današnjem predavanju o suzbijanju korupcije.

Za čelnike i zaposlenike ovdašnjih gradova i općina, te Županije održali su ga predstavnici Ministarstva pravosuđa, govoreći o zakonskim okvirima borbe protiv korupcije.

Karlovačka županija, po riječima župana Ivana Vučića, jedina je koja devet godina dobiva bezuvjetno mišljenje revizije, što dovoljno govori o transparentnosti i ispravnosti načina na koji  radi. Za razliku od nekih drugih dijelova zemlje, posljednjih godina nije bila mjesto na kojem su se događale korupcijske afere.

– Nije, ali istraga je sigurno bilo, možda su neke u tijeku, one dugo traju. Što bi se reklo: institucije rade svoj posao. Mislim da nije Hrvatska otok u Europi. Iako je po nekim statističkim podacima korupcija visoko gore, nije ni drugdje bolje. Na žalost, kazao je Vučić.

Upitan je li u posljednjih godinu dana, od kada postoji Antikorupcijsko vijeće Karlovačke županije, bilo pritužbi ili prijava građana, odgovorio je niječno.

– Samo su neki članovi pozicije, opozicije, nevladinih udruga tražili dokumentaciju koja im je i dostavljena. Jesu li to negdje proslijeđivali ili nisu, njihova je stvar. Osobno ne znam da je za neke od mojih suradnika ili zaposlenika Karlovačke županije bilo nekih provjera, rekao je Vučić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest