U Zorin domu premijerno prikazani novi filmovi nadarenih mladih filmaša, ali i profesora

foto: Andrija Ćeškić

Sinoć je u Zorin domu, u sklopu Karlovačkog vrtuljka, održana premijera autorskih radova članova Kinokluba Karlovac te učenika osnovnih i srednjih škola. Više od 250 posjetitelja uživalo je gledajući čak 14 filmova – igrane, dokumentarne, animirane i reportažne, a voditelji programa bili su učenik OŠ Grabrik Jure Šebalj i gimnazijalka Laura Pribanić. Osim prikazivanja redovne godišnje produkcije mladih članova Kinokluba, povod organizaciji ove filmske večeri bila je edukacija profesora iz karlovačkih osnovnih i srednjih škola na Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” (ŠMK) u kolovozu 2014.

Publika je mogla istinski uživati gledajući nove filmove nadarenih mladih karlovačkih filmova – prikazani su dokumentarni film “Kreativna subota – Djeca svijeta, to smo mi” i igrani film “I takvih nas ima”, potencijalno darovitih učenika iz OŠ Grabrik; animirani film “Kako je poštar postao pošta” učenica 6. razreda OŠ Banija; reportaža o javnoj slavini na Dubovcu “Zabranjeno napajanje stoke” učenika iz OŠ Dubovac i OŠ Grabrik; igrani film “Duh u knjižnici” učenika OŠ Skakavac te igrani film “Premotaj” učenika Mješovito industrijsko-obrtničke škole Karlovac. Prikazan je i autorski eksperimentalni film “The Sound of Ants” profesora iz Gimnazije Gordana Beglera, koji je uvršten u natjecateljsku konkurenciju 23. Hrvatskog festivala jednominutnog filma koji će biti održan krajem mjeseca u Požegi.

Tijekom sinoćnjeg programa premijerno su prikazana i tri filma Kinokluba Karlovac koji su uvršteni u konkurenciju Revije i Festivala; dokumentarac “Suča” i igrani filmovi “Barina konstanta” i “U ime bureka”. Osim njih, prikazani su igrani filmovi “Vidim”, “Damn Frog”, “Akcija na West Hillu” te “Svako jutro, jedno jaje”, radionički film nastao u produkciji Kinokluba, čiji su autori osnovnoškolci.

Za kraj filmskog druženja, prvi puta, ekskluzivno za Karlovčane, prikazan je i najavni foršpan ovogodišnje 20. Filmske revije mladeži i 8. Four River Film Festivala (23. – 27. lipnja 2015.). Ove godine foršpan nastao je u produkciji Blank – filmskog inkubatora, a u njemu glumi i Filip Mayer, široj publici poznat iz filmova o junaku Koku iz romana Ivana Kušana. Foršpan možete pogledati na .

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest