Brutalni napad na istraživačkog novinara Željka Peratovića – oko 19 sati pretučen u svojoj kući u okolici Karlovca

Željko Peratović

Željko Peratović, poznati hrvatski istraživački novinar danas je pretučen u svojoj kući u Luci Pokupskoj kod Karlovca, gdje se zadnjih godina skrasio na imanju uz obalu rijeke Kupe.

Kako saznajemo, Peratovića su nasilnici presreli upravo ispred njegove kuće, te ga nasilno uvukli u kuću i u njoj pretukli.  Navodno se radi o trojici, zasad nepoznatih batinaša. Peratović se trenutno nalazi u karlovačkoj Općoj bolnici gdje se nakon pružene pomoći nalazi na obradi i pretragama kako bi se eliminirale eventualne teže posljedice premlaćivanja, s obzirom da je zadobio i više udaraca u glavu.

Stravičan napad na osobu ali i novinarsku profesiju tek će istražiti policija, dok zasad nije poznato kome se Peratović svojim pisanjem zamjerio do te mjere da ga netko fizički napadne i ozlijedi. Peratović je novinarima rekao da su napadači, dok su ga cipelarili, spominjali pjeskarenje, a jedan se čak i predstavio. No on se ne sjeća da je pisao o nekome tko se bavi tim poslom.

Peratović je, podsjetimo, nedavno dobio nagradu Hrvatskog novinarskog društva za istraživačko novinarstvo. Prije par tjedana dao je intervju za Aktiviraj Karlovac, dok je on u cijelosti prenesen na KAportalu. Možete ga pročitati OVDJE.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest