KAportal NOVA PRAVILA NA AUTOCESTI? Na dijelovima A-1 stoji ograničenje od 100 km/h - novih znakova ima i na karlovačkom području | Karlovački informativni web portal

NOVA PRAVILA NA AUTOCESTI? Na dijelovima A-1 stoji ograničenje od 100 km/h – novih znakova ima i na karlovačkom području

Zbog ovih ograničenja i naredbe o sanaciji zaustavnih trakova je Autocesta Rijeka – Zagreb krenula u pravnu bitku
Vožnja autocestom uglavnom je popraćena ograničenjem od 130 km/h pa vozači znaju koliko mogu stiskati papučicu gasa. No, na dionicama autoceste A1 smije se voziti samo 100 km/h i to zbog nagiba zaustavnih trakova. Međutim, vozači možda i ne vide nova ograničenja.

Ograničenje se odnosi na ukupno više od 100 kilometara autoceste. Riječ je o odluci prometnog inspektorata da se 100 km/h smije voziti na 76 kilometara autoceste A1 Bregana – Okučani, na 27 kilometara autoceste A1 Karlovac – Bosiljevo i na 23 kilometra autoceste A1 Bosiljevo – čvor Sveti Rok, piše portal Vijesti.hr. Zaustavni traci su najveći problem prometnim inspektorima. Kažu da zaustavni traci naginju ka zelenim površinama, a trebali bi prema kolniku. To može dovesti do opasnosti i otklizavanja automobila. Sigurnost vozača jest ono čime pravdaju ograničenja.

Ograničenje bi imalo smisla u ekstremnim uvjetima

Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kaže za Vijesti.hr da je njima u Ministarstvu, uz kamere, i ovo ograničavanje brzina zapravo doprinos sigurnosti prometa na autocestama. Međutim, prometni stručnjaci smatraju da nema opasnosti na dionicama kao što su Karlovac – Bosiljevo.

RTL.hr

  • Odgovori