KAportal Očevid tragedije na A-1: Na kolonu vojnih vozila naletio 40-godišnji vozač kamiona i "pokosio" vojnika, slijedi mu kaznena prijava | Karlovački informativni web portal

Očevid tragedije na A-1: Na kolonu vojnih vozila naletio 40-godišnji vozač kamiona i “pokosio” vojnika, slijedi mu kaznena prijava

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policijskim očevidom utvrđeno je što se dogodilo jučer oko 14.15 sati na autocesti A-1 kod Draganića gdje je, kako smo već izvijestili, poginuo 25-godišnji pripadnik Hrvatske vojske.

Kako nam javljaju iz policije, protiv 40-godišnjeg vozača kamiona bit će podnesena kaznena prijava, a u cilju utvrđivanja ostalih relevantnih činjenica slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

– Teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom splitskih registarskih oznaka upravljao je 40-godišnjak te je na 27. kilometru autoceste kod Draganića skrenuo s vozne trake na traku za zaustavljanje vozila u nuždi gdje je udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjaka koji je stajao uz osobni automobil, izvijestila je policija.

Navodi se da je kamion nakon udarca u nesretnog vojnog policajca udario je u još jedan osobni automobil Hrvatske vojske, a koji je zajedno s ostalim vozilima stajao zaustavljen u koloni koja je stajala zbog kvara na jednom od vozila iz kolone.

– Na mjestu događaja 25-godišnjak je smrtno stradao. Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice uz nazočnost policijskih službenika i službenika vojne policije, dodali su u policiji.

  • KAportal.hr

    Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
  • Odgovori