OGULIN

U Ogulinu konstituirano Gradsko vijeće - SDP sam sastavio vlast s devet vijećnika, HDZ ima tek šest

U Ogulinu konstituirano Gradsko vijeće - SDP sam sastavio vlast s
devet vijećnika, HDZ ima tek šest

Nakon prijevremenih izbora, Ogulin je jučer poslijepodne dobio i novi saziv Gradskog vijeća. Konstituirajuću sjednic otvorila je Ines Pavlačić, predstojnica Ureda državne uprave u Karlovcu, a mandatna je komisija odmah ustvrdila da će u Vijeću SDP imati 9 vijećnika, a to su: Nikola Požega, Ljiljana Gračanin, Miodrag Matijašić, Petra Milanović, Jurica Pribanić, Zlatko Mrvoš, Momir Jakšić, Filip Šehović i Marinko Herman. Prvih troje izabranih s SDP-ove liste, Dalibor Domitrović, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, stavili su mandate u mirovanje, jer obnašaju dužnosti gradonačelnika i zamjenika.

S koalicijske liste HDZ-HSLS-HSP i HSU, u Vijeće su izabrani Tomislav Lipošćak, Zlata Kurelac, Milan Sabljak, Ivica Vuković Lalić, Hrvoje Magdić i Mirela Milanović.

S liste DSS-a u Vijeću će biti Siniša Ljubojević, a umjesto Nevena Ivoševića, koji obnaša funkciju dogradonačelnika, u Vijeću će SDSS zastupati Neven Vujnović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potom je predsjedanje sjednicom preuzela Ljiljana Gračanin, kao prvi izabrani član s liste koja je osvojila najviše glasova. Ona je prva položila prisegu, a kasnije su to učinili i svi ostali vijećnici.

Uslijedio je izbor Odbora za izbor i imenovanje, u koji su ušli Filip Šehović, predsjednik, te članovi Ljiljana Gračanin, Miodrag Matijašić, Hrvoje Magdić i Neven Vujnović. Nakon kraće stanke, oni su obznanili da je SDP dostavio prijedlog za predsjednika Gradskog vijeća, a to je Marinko Herman. Uslijedilo je glasanje. Podržalo ga je 16 vijećnika, dok je samo jedan, i to Siniša Ljubojević,  bio suzdržan. Na isti način izabran je i prvi potpredsjednik Vijeća, Zlatko Mrvoš (SDP), dok je jednoglasnu podršku dobila Zlata Kurelac (HDZ), za drugu potpredsjednicu Gradskog vijeća.

Ogulinskom Vijeću prvi je zadatak donošenje Proračuna za 2019. godinu.

KAportal.hr


Reci što misliš!