OGULIN

Ogulinski SDP poskidao križeve i Tuđmanove slike s izbornih mjesta,HDZ optužio gradonačelnika da je "sramotno izjednačio Tuđmana sTitom i Pavelićem"

Ogulinski SDP poskidao križeve i Tuđmanove slike s izbornih mjesta,HDZ optužio gradonačelnika da je
foto ilustracija

Nakon što su izgubili na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Ogulina, ogulinski HDZ iako u oporbi, nastavio je biti aktivan u predstavničkom tijelu, a pozorno motre svaki potez ili izjavu SDP-ovog gradonačelnika Dalibora Domitrovića.

Sada su poslali priopćenje medijima u kojem su "na pik" uzeli Domitrovićevu izjavu na sjednici Gradskog vijeća održanoj 16. travnja.

Prenosimo ga u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon druge sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina, održane 16.4.2019. godine, smatramo da smo dužni reagirati na sramotne izjave gradonačelnika Dalibora Domitrovića.

Na Aktualnom satu vijećnici HDZ-a osvrnuli su se na skidanje križeva i slika pokojnog predsjednika Tuđmana na pojedinim izbornim mjestima tijekom posljednjih izbora. Tražili smo mišljenje i komentar gradonačelnika, koji je ujedno i predsjednik ogulinskog SDP-a, na navedene događaje. Tada su predstavnici Socijaldemokratske partije tražili skidanje križeva i slika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Slike su bile bez ikakvih stranačkih obilježja ili bilo čega čime bi se mogle staviti u kontekst izbora.

Stav da križu i slici dr. Franje Tuđmana nije mjesto na biralištu ne želimo preispitivati i on je odraz Domitrovićevog svjetonazora i osobnog mišljenja. Međutim, nedopustiva je i sramotna činjenica da gospodin Domitrović u isti kontekst stavlja dr. Franju Tuđmana, druga Tita i Antu Pavelića. Također, njegovo elementarno poznavanje povijesti dolazi u pitanje kada ih sve naziva hrvatskim predsjednicima. Jednako tako, ponašanje predstavnika SDP-a koji su prijetili da će idući put slika pokojnog predsjednika završiti u rijeci Dobri, smatramo krajnje neprihvatljivim i uvredljivim.

Uloga prvog hrvatskog predsjednika u stvaranju neovisne Republike Hrvatske nemjerljiva je. Dr. Franju Tuđmana možemo smatrati najvećim vizionarom i državnikom u hrvatskoj povijesti jer je upravo pod njegovim vodstvom stvorena, branjena i oslobođena neovisna Republika Hrvatska. Predsjednik Tuđman bio je predvodnik demokratskih procesa u Republici Hrvatskoj čijom zaslugom hrvatski građani danas imaju pravo na slobodno izražavanje mišljenja. Međutim, to pravo nikako ne podrazumijeva pokušaje suptilnog izjednačavanja s pojedinim diktatorima iz ne tako davne povijesti, pišu HDZ-ovci.

Što je točno to Domitrović rekao da su mu iz HDZ-a zamjerili poslušajte OVDJE...

[IZJAVA]

KAportal.hr


Reci što misliš!