OGULIN

Potencijalnim investitorima Bjelolasice problem neriješeno vlasništvo - Župan slikovit: Nitko ne želi kupiti i "podstanare"

Potencijalnim investitorima Bjelolasice problem neriješeno
vlasništvo - Župan slikovit: Nitko ne želi kupiti i
Bjelolasica - biser koji propada

- Ono što činim i to je moj stav prema Bjelolasici koji je afirmativan, je da spajam investitore sa stečajnim upraviteljima. Moj posao kao župana je privlačiti investitore i spajati s onima koji u ovom trenutku brinu za Bjelolasicu, rekao je župan Damir Jelić, odgovarajući na vijećničko pitanje Ivana Vukovića (SDP) o Bjelolasici.

Vukovića je zanimalo kakav je stav i interes Karlovačke županije oko nekadašnjeg HOC-a Bjelolasica, za koji se posljednjih godina vežu samo problemi.

- Do sad smo se naslušali priča, problema Trgovačkog suda, stečajnog upravitelja... i nakon 10-ak godina smo u situaciji da se na zadnjem natječaju opet ništa nije riješilo, rekao je Vuković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jelić mu je odgovorio da Županija, iako nije javno prezentirano, radi ponešto vezano za Bjelolasicu pa i organizira sastanke potencijalnih investitora, u ovom slučaju iz Kine, i stečajnog upravitelja. Ispostavilo se da su na Bjelolasici neriješeni vlasnički odnosi.

- Kupnja odjednom kad bi bila, ne bi bila kupnja svega jer mnogim bungalovima nije sve čisto vlasništvo, ima 10 posto privatnih vlasnika, ovih, onih... i jedan od najgorih faktora u ovom trenutku prema onom što ja vidim, neke koji bi se i uputili ući u taj prostor naprosto zamrzne kad čuju da su kupili nešto, a da su kupili "podstanare" ili suvlasnike. To se iskristaliziralo već na prvom ovom sastanku. Radi se o kineskom kapitalu, ispričao je Jelić.

KAportal.hr


Reci što misliš!