OGULIN

Ogulin se "vraća u normalu", ali i priprema za novu poplavu - Pune dodatne vreće pijeskom

Ogulin se

Iako se život u Ogulinu, koliko je to moguće, "vraća u normalu", pa je opskrba vodom i strujom redovita, u gradu podno Kleka istovremeno se spremaju za nove poplave.

Kiša, premda slabija, pada i dalje, a Dobra raste pa je u 17 sati njezin vodostaj u Turkovićima bio 235 cm, 111 cm viši no što je bio 13 sati prije.

-  Vodostaj se povećava, a protok vode u gornjem dijelu rijeke Dobre iznosi 111,84 cm. Trenutno kiša pada smanjenim intenzitetom, međutim i dalje nije isključena mogućnost ponovnog izlijevanja rijeke iz korita. U cilju osiguranja kvalitete vode, jučer su u gradu su na četiri mjesta uzeti uzorci vode iz gradskog vodovoda. Uzorci su uzeti jučer u vrijeme poplave. Prema analizi Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, voda iz gradskog vodovoda je ispravna za piće, priopćili su nakon sastanka iz ogulinskog Stožera zaštite i spašavanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodali su da se gradski vodovod opskrbljuje s izvora Zagorska Mrežnica, koji je izvan poplavnog područja, a vodovod je pod pritiskom tako da se ne može dogoditi da poplavna voda uđe u njega. Također, opskrba električnom energijom je normalna, zbrinjavanje glomaznog otpada je u tijeku, sve prometnice su prohodne i trenutno nema poplavljenog područja.

- Do sada je po ugroženim područjima, odnosno po 5 mjesnih odbora, u dogovoru s predsjednicima mjesnih odbora, podijeljeno i postavljeno dodatnih 1.500 vreća s pijeskom. U dogovoru s Hrvatskim vodama i Hrvatskom elektroprivredom postavljeno je 1.200 vreća kako bi zaštitili dvije transformatorske stanice ključne za opskrbu grada Ogulina električnom energijom. Vojnici Hrvatske vojske u suradnji s djelatnicima JVP i predsjednicima ugroženih mjesnih odbora i dalje distribuiraju vreće s pijeskom i plastičnu foliju za izradu obrambenih nasipa. Istovremeno u vojarni Sveti Petar pune nove vreće s pijeskom kako bi održavali zalihu na razini 3.000 komada. Pripadnici JVP, HGSS-a i Hrvatskog crvenog križa su i dalje na terenu i pomažu građanima. Dio ih je pušten kućama da se odmore prije eventualnog naleta nove veće bujice, poručili su iz Stožera.

KAportal.hr


Reci što misliš!