OGULIN

U Ogulinu opasnost prošla, svi zadovoljni odrađenim - Karlovčani u pripravnosti, spremno čak 30 tisuća vreća s pijeskom

U Ogulinu opasnost prošla, svi zadovoljni odrađenim - Karlovčani u
pripravnosti, spremno čak 30 tisuća vreća s pijeskom
Đulin ponor u Ogulinu

Stožer civilne zaštite u Ogulinu je raspušten. Zaključak je da je opasnost prošla, te da je akcija odrađena jako dobro, kao i da su svi profesionalno odradili posao.

Iz Stožera navode da je tijekom obrane Ogulina napunjeno 7.500 vreća pijeska od čega je 5.500 otpremljeno po gradu građanima i za zaštitu ključnih objekata i infrastrukture.

- Vreće s pijeskom koje su kod građana mogu tamo i ostati, pijesak građani mogu upotrijebiti, a vreće baciti. Vreće s pijeskom koje su na paletama razmještene po gradu ce biti pokupljene i spremljene u hangar, kažu u Stožeru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Operativne snage se povlače, no sada predstoji sanacija štete, čišćenje prometnica, dezinfekcija stambenih prostora, odvoz otpada i naplavina.

- Najveći dio posla odrađivat će Hrvatski crveni križ i gradska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo. Caritas je također ponudio pomoć koja će građanima biti proslijeđena putem ogulinskog župnika i Hrvatskog crvenog križa. Trenutno je na raspolaganju 47 isušivača, a za sada je zaprimljeno 176 zahtjeva. Dodatni zahtjevi kontinuirno pristižu. Prioritet za isušivanje su stambeni prostori, dodaju u Stožeru.

Dok su Ogulinci odahnuli, Karlovčani su spremni za dolazak vodenog vala i eventualnog izlijevanja Kupe i Korane.

- Situacija se pozorno prati, sve snage su u stanju pripravnosti, sa prognozama da nećemo ulaziti u redovne mjere obrane od poplava zbog pada vodostaja uzvodno od grada Karlovca. U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca do sada je napunjeno i u pripravnosti 30.000 vreća s pijeskom, a distribuirano oko 10.000 vreća po svim ključnim točkama gdje je za to bilo potrebe, javljaju iz karlovačkog Stožera.

Sukladno prognozama glavnog centra Hrvatskih voda stanje na terenu je pod kontrolom i predviđanja su točna. Nema bojazni od izljevanja rijeka i težih situacija. Kolegij stožera je u kontinuiranom zasjedanju te još jednom napominjemo da za sve informacije građani se mogu javiti Županijskom vatrogasnom operativnom centru (ŽVOC-u) na broj 193.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!