OGULIN

Poplavljeni Ogulinci od danas mogu prijaviti štetu - rok imaju do subote, nakon toga prve procjene

Poplavljeni Ogulinci od danas mogu prijaviti štetu - rok imaju do
subote, nakon toga prve procjene
Ogulin strahuje od nove poplave

Nakon što je župan Damir Jelić u petak za Ogulin proglasio elementarnu nepogodu zbog poplava, Ogulinci od danas mogu prijaviti štetu koja im je načinjena na stambenim i poljoprivrednim objektima, te poljoprivrednim površinama.

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda pozvalo ih je da to učine do subote, 30. rujna, svakodnevno od 8 do 13 sati, u  Gradskoj vijećnici.

- Kod prijave štete potrebno je predočiti  osobnu iskaznicu, posjedovni ili vlasnički list, bankovnu karticu i OIB. Obrazac EN-P za prijavu štete može se preuzeti osobno u prostorijama gradske uprave ili na internet stranicama www.ogulin.hr, poručili su iz Grada Ogulina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poplava je Ogulin zahvatila nakon obilne kiše u noći na 17. rujna i izlijevanja Dobre, kada je poplavljeno uže područje grada, a mjestimično poplavljeni stambeni i poljoprivredni objekti i površine, kao i prometna i ostala infrastruktura.

Spominjalo se da je nastala šteta veća od 30 milijuna kuna, no prva procjena će se znati do kraja tjedna. Naime, Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda obvezno je u roku od osam dana od proglašenja elementarne nepogode izraditi izvješće – prvo priopćenje s procjenom ukupne štete.

KAportal.hr


Reci što misliš!