KAportal Otvara se križanje Brze ceste i Smičiklasove, ali i stiže nova regulacija prometa zbog radova na križanju kod Pothodnika | Karlovački informativni web portal

Otvara se križanje Brze ceste i Smičiklasove, ali i stiže nova regulacija prometa zbog radova na križanju kod Pothodnika

Novouređeno križanje Brze ceste, odnosno, Prilaza Većeslava Holjevca sa Smičiklasovom ulicom danas će biti otvoreno za promet, ali će na susjednom, onom kod Pothodnika, sutra početi radovi – najprije na privremenoj regulaciji prometa, a potom i na rekonstrukciji tog križanja.

– Malo su se odužili zbog obilne kiše u svibnju pa ih izvođač nije uspio izvesti kada su bili planirani, ali završeni su radovi na rekonstrukciji križanja Većeslava Holjevca i Smičiklasove. Danas izvođač uklanja prometnu signalizaciju koja je usmjeravala promet zbog tog križanja, a sutra počinju pripremni radovi za regulaciju prometa zbog izvođenja radova na križanju Prilaz Većeslava Holjevca – Ulica kralja Tomislava – Trg hrvatskih branitelja, najavio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Radovi na križanju sa Smičiklasovom krenuli su početkom svibnja i bilo je planirano da završe do 14. lipnja i početka turističke sezone. No, kako su Hrvatske ceste dobile odobrenje Ministarstva prometa, radovi su nastavljeni i sada završeni. Slijede radovi na drugom križanju, a onda i rekonstrukciji ceste između dvaju križanja.

– Do 12. kolovoza trebaju završiti radovi za regulaciju prometa, a onda počinje rekonstrukcija križanja.  Završetak je planiran krajem listopada, vjerujemo da vrijeme pogodovati više nego što je bilo za rekonstrukcije onog križanja sa Smičiklasovom i da će u roku biti završeno, rekao je Mrzlak.

Izuzetno frekventno raskrižje kod Pothodnika značit će i zahtjevnu regulaciju prometa. Koliko zahtjevnu, možda najbolje ilustrira podatak da će biti postavljeno 200 prometnih znakova!

  • – Regulacijom prometa za to križanje, zapravo, će biti obuhvaćene sve ulice oko njega, a u jednom trenutku morat će biti u potpunosti zatvoreno, što će značiti dodatne probleme. Da bi se sve to moglo realizirati, Hrvatske ceste će morati napraviti dva dodatna proboja kroz Brzu cestu i jedan na Trg hrvatskih branitelja, nasuprot Tržnice kako bi se mogao regulirati promet jer auti koji su ulazili ili izlazili na Tržnicu i Palaču pravde, više neće moći na križanje Brze ceste, naglasio je Mrzljak.

    Radovi na ovom drugom križanju donijet će i obnovu Pothodnika, odnosno, njegovu hidroizolaciju za što je Grad izdvojio 1,2 milijuna kuna. Cjelokupna rekonstrukcija Brze ceste ili Prilaza Većeslava Holjevca, od raskrižja sa Smičiklasovom do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava i Trga hrvatskih branitelja, vrijedna je 12,9 milijuna kuna.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    Odgovori