KAportal Otvoren novi vrtić u Grabriku, vrijedan 25 milijuna kuna - zadovoljni roditelji, djeca i tete: Ova ulaganja su zalog za budućnost | Karlovački informativni web portal

Otvoren novi vrtić u Grabriku, vrijedan 25 milijuna kuna – zadovoljni roditelji, djeca i tete: Ova ulaganja su zalog za budućnost

– Neki su nam roditelji jutros rekli da je ovo svemirski brod! Radila sam u Vrtiću Grabrik i dok je bio stari objekt; bilo nam je i tada lijepo, ali ovo sada je puno ljepše, opremljenije, prikladnije djeci. Mi imamo najmlađu skupinu, jasličku: troje djece koja su već išla u jaslice i 16 novih; danas su prvi dan ostali bez roditelja, bilo je malo suza, ali mislim da će uz ovako opremljen vrtić plač brzo prestati, kazala je “teta” Martina Rogoz, nakon današnjeg otvorenja – balonijadom i rezanjem vrpce – novog Dječjeg vrtića Grabrik.

Izgrađen je u manje od godinu dana, vrijedan oko 25 milijuna kuna, a na više od 3.000 četvornih metara bit će drugi dom za 220 mališana, u 11 odgojnih skupina: 3 jasličke i 8 vrtićkih.

Izgrađen je, po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Karlovac Marine Gojak, po svim pedagoškim standardima, moderan je i funkcionalan, a osim prostorija za mališane u njemu je i centralna kuhinja za sva tri vrtića koja djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Karlovac, te uredi.

– Jako je lijep ovaj vrtić, upotpunio je suvremenost ovog naselja. Jako sam sretna jer je moje dijete predškolarac i ima mogućnost na ovako lijep način ispratiti vrtićku uspomenu, ocijenila je Ines Matovina Sokolović, majka vrtićarca, ali i teta u Vrtiću Turanj, primjetivši da je ovaj objekt sada velika konkurencija onom na Turnju.

Da se nada kako će, zbog više djece u njemu, Karlovac i dalje morati ulagati u dodatne kapacitete dječjih vrtića, napomenuo je gradonačelnik Damir Mandić.

 • – Već pet godina građani odvajaju svoj novac da bismo imali obnovljene vrtićke objekte. Ovaj je sagrađen, gradi se novi u Mahičnu – prvi za koji smo povukli EU novac, u travnju iduće godine radit ćemo Dubovac, onda još nešto i na Baniji… Taj novac je zalog za budućnost grada i svih nas i nadam se da ćemo morati ulagati još u vrtiće jer bez djece nema ni nas, izjavio je Mandić za kojeg su sjajni voditelji programa, predškolci Mia i Fran iz Bubamara, najavljujući ga, primjetili da “nema kraja njegovoj sreći pa je danas još i veći”.

  I, doista, nije krio zadovoljstvo novim vrtićem, te podsjetio i da je Grad, osim ulaganja u vrtićke zgrade, ove pedagoške godine odlučio izdvojiti 300.000 kuna za higijenski pribor koji roditelji više ne trebaju donositi u vrtiće. Kazao je i da su uneki od gradskih vrtića upisani svi prijavljeni mališani kojima su oba roditelja zaposlena, dok je bez mjesta ostalo 20-ak djece.

  Mališanima koji su i prije išli u Grabrik, u novom vrtiću je sve super: Franu je najdraže igralište, Mii igračke i sobe, Roku je najbolja soba koja ima mjesta i za leći i za sjediti…

  – Bolji je u svemu, zaključila je Ema.

  KAportal.hr

 • 4 komentara

  1. Inače, kad smo na vijeću odlučili da se ide u gradnju toga vrtića, procjena je bila 13,4 milijuna. Kako je to skočilo na 25 milijuna, nikad mi nije bilo jasno.
   Inače, čl. 627, 628 Zakona o obveznim odnosima cijenu regulira da ne skače previše.

  2. Bravo Tataloviću. Ali uzalud tvoje napomene, kad tzv famozni institut “oduševljenih građana” dovodi do kolektivne ekstaze. Još jedna sladostrasna unutarhadezeovska svetkovina, nakon koje se broje mrtvi, tj cijena vrtića ostaje grozomorna, u iste upadaju samo djeca odabranih, a višak troškova curi u nečije džepove.

  3. Za tu cijenu i mora biti svemirski brod.
   Inače, ako plaćaš vrtić, onda bi bilo i za očekivati da dobiješ tamo higijenski pribor, a ne da ga donose roditelji.

  4. Vrtić je lijep, ali je jednostavno preskup. Prije smo imali situaciju da se nije gradilo doslovno ništa, a sada se počelo gradili, ali jako skupo.

  Odgovori