OZALJ

Obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti - u Ozlju otkrivanje spomenika, u Kamanju UDVDR organizira sportske igre

Obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti - u Ozlju
otkrivanje spomenika, u Kamanju UDVDR organizira sportske igre

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i 24. godišnjica vojno redarstvene akcije Oluja obilježiti će se tradicionalno u Ozlju i Kamanju.

Misa zadužnica za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata održala se danas u 11 sati u župnoj crkvi  Sv. Vida u Ozlju, a predvodio ju je varaždinski biskup Josip Mrzljak. Nakon mise blagoslovljen je novopostavljeni spomenik žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća, autora akademskog kipara Stjepana Dikovića, poznatog i po izgradnji idejnog rješenje spomen obilježja braniteljima Domovinskog rata u centru Ozlja.

Na nogometnom stadionu Vrlovka u Kamanju istog dana od 14 sati  Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Zrinski i Frankopan Ozalj u suradnji s Općinom Kamanje, poziva sve braniteljice i branitelje i njihove obitelji, kao i ostale građane da se odazovu na 24. obilježavanje vojno redarstvene akcije Oluja. Predviđen je bogati sportski program i nastup KUD-a Kamanje, za sve sudionike i posjetitelje osiguran je besplatni lovački gulaš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavnici UDVDR Zrinski i Frankopani Ozalj zajedno s obiteljima poginulih branitelja i predstavnicima Grada Ozlja i općina Žakanje, Ribnik i Kamanje sutra u 8 sati,  položit će vijence kod spomenika hrvatskih branitelja u Ozlju. Nakon toga tradicionalno odlaze na odavanje počasti u Popoviće u općinu Barilović, na mjesto stradavanja branitelja ozaljskog kraja za vrijeme vojno redarstvene akcije Oluja 1995. godine.

KAportal.hr


Reci što misliš!