OZALJ

Grad Ozalj postaje Smart City, do kraja sljedeće godine digitalizirat će gradsku upravu i implementirati webGIS sustav

Grad Ozalj postaje Smart City, do kraja sljedeće godine
digitalizirat će gradsku upravu i implementirati webGIS sustav

Koncept „Pametnih gradova“ zaživit će i u Ozlju. Naime, Gradu Ozlju odobreno je sufinanciranje dva smart city projekta, riječ je o implementaciji e-obrazaca i e-pisarnice te uvođenju webGIS sustava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 732.062,50 kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će udio od 40% po pojedinačnom projektu, što zajedno iznosi 292.825,00 kuna.

Grad Ozalj će putem WebGIS programskih modula pružati digitalnu evidenciju nekretnina, zemljišta i objekata javne infrastrukture od važnosti za upravljanje gradom te omogućiti uključivanje građana u prijavi i rješavanju nedostataka. Dok će smart rješenja poput e-obrazaca  i e-pisarnice pružati jednostavniju, efikasniju i jeftiniju potporu u automatizaciji poslovnih procesa i upravljanja. Takvim digitalnim sustavima u potpunosti će se zamijeniti obrasci koji se trenutno koriste u papirnatom formatu te će značajno urediti, olakšati i ubrzati usluge koje Grad Ozalj pruža građanima.

-Realizacijom ovih projekata izravno ili neizravno ostvaruju se ciljevi kao što su održivi razvoj, učinkovito građenje, održavanje i korištenje infrastrukture, efikasnost i transparentnost rada javne uprave. Naglasak je prvenstveno stavljen na integrirano upravljanje gradom i gradskim uslugama te poboljšanje kvalitete života građana. Stoga je visina investicije višestruko opravdana budući da utječe na sve građane te pruža potporu ostalim strateškim projektima grada, poručuju iz ozaljske gradske uprave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, iako u Hrvatskoj sve više gradova postupno digitalizira svoje poslovanje i ulaže u svoja smart rješenja, generalno gledajući tek smo na početku digitalne tranzicije. Od velikih gradova osim Rijeke najdalje u digitalizaciji došao je grad Zagreb, a od srednjih tu su Pula, Karlovac, Zadar i Velika Gorica. Najuspješniji od manjih gradova su Dubrovnik, Samobor, Sisak, Koprivnica i Varaždin.

KAportal.hr


Reci što misliš!