OZALJ

Zašto Županijska uprava za ceste loše održava prometnice u Ozlju? Ovo pitanje postalo top tema jučerašnje sjednice Gradskog vijeća

Zašto Županijska uprava za ceste loše održava prometnice u Ozlju?
Ovo pitanje postalo top tema jučerašnje sjednice Gradskog vijeća

- Može li netko gospodu iz Županijske uprave za ceste pritisnuti da počnu raditi svoj posao, pitao je vijećnik Andrija Latin (HSU) na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ozlja.

Naime, loše održavanje županijske infrastrukture na ozaljskom području jedan je od gorućih problema, bilo da je riječ u potezu Erjavca prema Stativama, Vivodine ili Vrhovca priča je ista, ceste bez kanala i bankina koje krase i neobrezano granje.

- U dva navrata sam išao prema Glini, za divit se, tri do četiri metra sve pokošeno i uređeno od ceste. Pa to je ista županija, Karlovačka. Pa zar smo mi toliko zapostavljeni, da nas nitko ne gleda. Apeliram na nadležne službe da se i na našem području nešto učini, komentirao je dalje Latin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz ozaljske gradske uprave pojašnjavaju kako su vrlo ograničeni u rješavanju takvih problema na terenu, jedino što mogu i što rade je lociranje problematičnih zona na prometnicama te promptno proslijeđivanje zahtjeva županijskoj upravi za ceste i njihovim nadležnim službama.

- Mi nemamo mehanizam prisile da nešto od njih zahtijevamo ili nalažemo, ali svakako smo ažurni da svaki problem koji se dojavi nama, a njihova ophodarska služba nije uočila, mi skrećemo pozornost s naše strane, aktivno sudjelujemo u njihovim planovima i održavanja tih cesta maksimalno koliko naš položaj odnosno nadležnost održavanja i građenja tih cesta dozvoljava, pojasnila je voditeljica odsjeka za urbanizam i komunalne poslove Grada Ozlja Vesna Cvijak.

- Nitko nije zadovoljan sa županijskim održavanjem cesta, no moram pohvaliti da je državna cesta D228 i D6 ove godine obrezana kao nikad do sad, nadam se da ćemo tako moći pohvaliti i Županiju za par godina, nadodao je predsjednik gradsko vijeća Stjepan Zoretić.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!