OZALJ

Ozaljska knjižnica i čitaonica i ove godine raspisuje natječaj "Moje drago serce" za najbolju kratku ljubavnu priču

Ozaljska knjižnica i čitaonica i ove godine raspisuje natječaj

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, i ove godine raspisuje natječaj "Moje drago serce", u okviru kojeg dodjeljuje nagradu “Stjepko Težak” za najbolju kratku ljubavnu priču, potaknutu pismom Petra Zrinskog upućenim noć uoči smaknuća dragoj ženi Katarini, koje svojom iznimnom toplinom svjedoči o jednoj velikoj i bezvremenskoj ljubavi.

Priča duga do 5 kartica teksta mora biti vezana uz Ozalj i njegovu kulturno-povijesnu baštinu i mora biti napisana na hrvatskom jeziku no natječaj je otvoren i za pisce iz inozemstva. Natječaj traje do 15. ožujka, a pripremljene su i tri vrijedne nagrade za najbolje te još sedam prigodnih priznanja. O najboljima će odlučivati žiri koji čine prof. dr. Julijana Matanović, prof. dr. Dubravka Težak i tuzlanski književnik Jasmin Imamović.

Radovi se šalju u .doc zapisu na CD-u u jednom primjerku i obvezno u četiri istovjetna ispisa, kuvertirana pod zaporkom i s rješenjem zaporke u zasebnoj zatvorenoj kuverti, koja sadrži: ime i prezime, adresu, OIB, broj žiro-računa u IBAN formatu, SWIFT/BIC banke i broj telefona i e-mail adresu autora. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, priče pod pseudonimom neće se prihvatiti. Radovi se šalju na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Kolodvorska 1/A, 47280 Ozalj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!